Stödperson?

Postat: 2009-12-28 07:02

Hej!
Jag skriver då jag är orolig för min halvlillebror. Han är 11 år och växer upp tillsammans med sin pappa som har dåliga nervre och dövar dem genom att dricka en del whisky, samt vår gemensamma mamma som lider av en fysisk sjukdom som gjort att honvarit sjukskriven nästan hela hösten. Till saken hör att det är hans pappa som "uppfostrat" mig och mina syskon samt psykiskt misshandlat oss under vår tonår och även upp i vuxen ålder, så till den grad att jag just nu valt att bryta med dem. Min mamma känner ingen skuld i det som försigått utan håller enbart med sin man. När jag var i min brors ålder kunde de lämna mig ensam hemma för att åka på semester utomlands under 2 veckor. Sedan et jag at min mamma och hennes man kan ha mycket svåra bråk, inget fysisk men mycket skrik.
I alla fall, med tanke på min brors hemsituation och med tanke på den chism som föreligger mellan mig och familjen känner jag oro för min bror. Jag arbetar själv inom vården och ska utbilda mig till barnläkare. Jag undrar om det är värt för mig att anmäla till er? Kan jag vara anonym i så fall? Tacksam för svar

Gäst

Kommentarer

Postat: 2009-12-28 11:38

Hej

Vi förstår vilken svår situation du befinner dig och hur många tankar som rör sig i ditt huvud. Din lillebror kan vara glad att han har en bror som bryr sig.

Utifrån vad du berättar så är det en mycket allvarlig situation din bror befinner sig i. Vårt råd är att du kontaktar Socialförvaltningen.

Du kan anmäla din oro till Socialförvaltningen helt anonymt. Vad som är viktigt är att du börjar med att säga att du vill vara anonym. Du kommer säkert att få en del frågor som du ska svara på. Du får då själv avgöra hur mycket du kan berätta innan man förstår att du är en i familjen.

Utifrån din fråga framgår det inte vart du bor. Bor du i Malmö och inte vet vilken stadsdel du ska vända dig till så ring Malmö stads växel: 040-341000. Uppge vilken adress din bror bor på så kan de hjälpa dig med vilken stadsdel du ska vända dig till. Bor du utanför Malmö, så kontakta växeln i den kommun du bor, så ska de kunna hjälpa dig om vart du ska vända dig.
Hoppas du fått svar på din fråga.
Vänligen

Soctanter