Hemtjänst

Postat: 2010-01-14 14:09

Hejsam jag är en mamma til snart 4. Jeg har en flicka på 4 och en pojke på 1,5 år. Jag vänter tvillingar til maj/juni 2010 och vill höra om man kan få hemtjänst. Det bliver mycket svårt med 4 barn och jag ville gerna have hjälp?

Ahlam

Kommentarer

Postat: 2010-01-15 11:54

Hej

Vad roligt att höra att du ska få tvillingar! Vi förstår att det kan bli mycket jobb med fyra småbarn och att man då ibland kan känna sig i behov av hjälp eller stöd.

Malmö Stad använder sig av hemtjänst för att hjälpa gamla eller sjuka människor så att de kan fortsätta bo kvar hemma. Malmö Stad erbjuder ingen liknande tjänst till småbarnsföräldrar. Vad som dock erbjuds är råd och stöd av de olika stadsdelarnas socialrådgivare. De har förutom individuella samtal med föräldrarna även en del gruppverksamheter och all verksamhet är gratis. För att komma i kontakt med socialrådgivarna i din stadsdel så kan du ringa till Malmö Stads växel på telefonnummer 040- 34 10 00.

Du kan även ta kontakt med din barnavårdcentral (BVC). Denna når du genom den vårdcentral som du är listad hos. Till barnavårdscentralen får du komma så ofta du vill och de har öppen mottagning ett par gånger i veckan då du kan komma utan att boka tid. På barnavårdscentralen kan du få råd och stöd när det gäller amning, mat, sömn och annat som rör ditt barns hälsa. De ska också vara ett stöd för dig som förälder.

Vi hoppas att vi besvarat dina frågor, har du fler funderingar så är du välkommen åter. Vi önskar dig all lycka med tvillingarna.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter