Stränga Föräldrar

Postat: 2010-02-08 16:29

Hej!
Mina föräldrar är så stränga. Jag är en 16-årig tjej som går första året på gymnasiet och som aldrig får gå ut på kvällarna. Jag måste komma hem till middan kl 6 och sen stanna inne. Får adrig gå hem till kompisar mer än om det är en födeledag och då hämtas jag där senast kl 23.00. Aldrig fester eller disco. Liver e skittråkig och alla mina kompisar undrar varför jag aldrig hänger med ut. Jag får åka till stan och shoppa och såna grejer men alltid på dagarma aldrig på kvällarna. Har mina föräldrar rätt att vara så jär stränga?

Maria

Kommentarer

Postat: 2010-02-09 09:03

Hej

Vi förstår att det kan kännas jobbigt ibland med regler och tider från föräldrarna men att föräldrarna gör så beror oftast på att de vill beskydda sina barn. Innan man fyllt 18 år är det föräldrarna eller någon annan vårdnadshavare som har ansvar för en. Det betyder att föräldrar är skyldiga att hjälpa sina barn att må så bra som möjligt. När föräldrar fattar sina beslut ska de alltid tänka på vad som är det bästa för barnet. Ibland kan det dock kännas som att föräldrarna gör precis tvärtom. Det allra bästa är då att försöka prata med sina föräldrar. Kanske att de oroar sig i onödan och att man genom dessa samtal kan lugna ned dem lite och på så vis få dem att lätta lite på sina regler.

Försök även att fråga dina vänner hur det gjort för att få sina föräldrar att lätta på sina regler. Du kan även titta på en del forum på nätet där andra ungdomar i samma situation diskuterar dessa saker. En av dessa är:

http://ungdomar.se/

Hör gärna av dig igen om du har fler funderingar och lycka till!

Vänligen

Soctanterna

Soctanter

Hej!

Jag jobbar på ett TV-produktionsbolag som håller på med en programpilot för ett nytt projekt som skal produceras i Sverige. Till detta projekt letar vi just efter stränga föräldrar som lägger stor vikt vid regler och diciplin i sin uppfostran, och som jag förstod på ditt inlägg så har just du föräldrar som valt att hålla ganska hårt i tyglarna. Jag skulle vara jättetacksam om du ville höra av dig till mig på nummer 08-5030771 helst på måndag förmiddag. Eller skicka mig ett mail med dina kontaktuppgifter så kan jag eventuellt kontakata dig i helgen. Mail: hanna.sandgren@mastiff.se

Mvh

Hanna