Kontaktperson

Postat: 2010-02-13 15:39

Jag är änkling med en dotter på 15 år. Hon saknar sin mor något oerhört.
Hon har hört talas om att hon kan få en kontaktperson och nu undrar jag om begära att kontaktpersonen är en kvinna. Hon påstår, att en man inte kan ge henne samma sorts stöd som en kvinna kan. Dessutom har hon mig som en manlig förebild.

Peter

Kommentarer

Postat: 2010-02-15 10:26

Hej

Vi förstår att det inte är lätt att vara ensam förälder alla gånger men du verkar vara en pappa som bryr sig och försöker hjälpa din dotter på många sätt.

En kontaktpersons viktigaste uppgift är att vara ett personligt stöd för ett barn, en ungdom eller en vuxen person. Det kan vara en ungdom med tonårsproblem eller en vuxen person som på olika sätt behöver stöd i att förändra sin livssituation. När man utser en kontaktperson så försöker man alltid matcha den mot personen som har gjort ansökan. Med andra ord kan man som sökande alltid ha särskilda önskemål men det är inte alltid som det går att genomföra alla dessa.

Eftersom vi inte har alla uppgifter i ert specifika fall så skulle vi råda er att ta kontakt med socialkontoret i just er stadsdel och genom dem bli hjälpt till precis rätt personer för ansökan. Ni kommer i kontakt med ert socialkontor genom att ringa Malmö stads växel på telefon 040- 34 10 00.

Hoppas att ni fått svar på era funderingar och lycka till.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter