Kaotiskt liv, känns som att allt fäller isär.

Hej!
Är en kille ifrån Bohuslän. Jag har haft en svårt uppväx, med fysisk och psykisk våld. Min papp och mamma är skilda, de är ifrån Irak. Min pappa slog oss och därför skilde mamma sig ifrån honom. Min mamma är psykisk sjuk och har många besvär. Mina syskon är alla psykisk sjuka och är påväg mot fel håll i livet (vissa är våldsamma och andra mindre fast har andra problem). Jag har många brister i mitt liv och ett stort hål i brösten ( då en fadersfigur saknas). Sen jag vart liten har alla jämfört mig med min pappa för olika anledning, men jag vet att jag hatar våld och hade hellre tagit stryk och varit en sköld för de jag älskar. Jag skrattar när jag gråter och får någon sorts attack ganska ofta nu för tiden. Jag har velat ta emot hjälp många gånger, men min familj avråder och tycker man ska hålla ihop. Velat flytta men är rädd vad jag kan göra med mig själv. Får attacker om natten och kan inte sova. Jag kan inte fokusera på mina studier och ibland kan jag stänga ut mina känslor men då blir jag som en död fisk som följer strömmen. Har många gånger försökt göra illa mig själv men sen inte kunnat, har många dåliga idéer om vad jag kan göra. Har många planer om att fly. För min flickvän och min studier så gled jag ifrån mina vänner. Pga att jag inte ville vara som min familj och tar på min flickväns sida så känns det som att jag inte passar in i familj.
Jag vill inte vara mer. Döden känns som en lättnad. Men det är den fega utvägen. Vad ska jag göra?

Kaos

Kommentarer

Hej! 

Vi har skurit ner på din fråga både av integritetsskäl och på grund av att frågan inte handlar om vårt område.  

Det är inte ovanligt att ha funderingar eller tankar om döden. Du är inte ensam och det finns hjälp att få och det är viktigt att du tar dig själv och ditt mående på allvar. Vi vill uppmana dig att omgående kontakta din vårdcentral eller psykiatrin. Där kan du få hjälp i att reda ut din situation och få verktyg som kan hjälpa dig framåt.  

Om du har tankar på att ta ditt liv så kan du kontakta Självmordlinjen på telefonnummer 90 101. Du kan också chatta eller mejla dem: 

https://mind.se/hitta-hjalp/sjalvmordslinjen/ 

Vi hoppas att du tar de kontakter som behövs för att du ska få hjälp och för att du ska må bättre. 

Vänligen 
Soctanterna  

Soctanter