Umgänge

Hej 1barn föddes efter att jag själv hade bott på skydd. Sen vågade jag inte bo kvar där och trodde att denna gång skulle vara ett ordentligt uppvaknande. Det höll i 2 veckor sen blev det ”som vanligt Men värre också. ” pappan monstret fick vårdnaden! För jag hade ljugit för psykolog Men vilken vålutsatt säger att jag är utsatt för våld När det pågår? Det är ju det som är våldet ” Att man inte kan törs för att klara sitt eget liv ! ” Man får ju ingen kaffepaus el rätt till semester, Så man kan reflektera över sin Egna situation och ta sig ur realationen själv ! Man behöver hjälp Även om man har försökt många gånger själv att lämmna. Min fråga 1 är kan man någonsin få si röst hörd ? och 2 varför kan soc skriva ner en diagnos som aldrig varit på frågan eller aktuell ??Och sen ge skenet till mig av att ha tagit bort den?!Genom att ändra i papprena? Sen hur vet jag att inte ex familjerätten läser Nu ”fel”papper om mig ? Vilket har soc sänt ? Umgänget4?/ om pappan inte går med på längre umgänge ?? Vad kan jag göra En dom är redan ställd! 5/?Måste det alltid vara misshandel som skall bevisas För att kunna göra en orosanmälan? Inte kränkning och förbipasserande orimliga krav (? Stödperson vad exkakt är dennes uppgift ?hur ?vad? varför? Mvh iron och ångest att akut mitt älsk

Orolig mamma
2019-03-05 01:56

Hej! 

Vi tänker att man såklart skall få hjälp och stöd när man är våldsutsatt. För att socialtjänsten skall kunna vara till hjälp är det viktigt att vi får kännedom om situationen. Det kan exempelvis antingen ske genom att den brottsutsatte själv tar kontakt eller att en orolig anhörig kontaktar exempelvis socialtjänsten. Socialtjänsten tar därefter kontakt med den utsatta och erbjuder stöd och hjälp. Så som svar på din första fråga så har du möjlighet att bli hörd i samtal med till exempel socialtjänsten.  

Vad gäller fråga två och tre som rör bedömningar och information i ditt enskilda ärende råder vi dig att prata med socialtjänsten som utrett din situation samt familjerätten som handlägger ditt ärende.  

På fråga fyra som avser umgänge, tänker vi att man strävar efter att barnet skall ha tillgång till båda sina föräldrar om umgänget bedöms lämpligt. Man kan ta hjälp av socialtjänsten för att få stöd med umgänget, inom Malmö stad finns Umgåsen. Du kan läsa mer om Umgåsen via länken nedan: 

https://malmo.se/Social---familjefragor/Familj-barn-och-ungdom/Familj-o… 

Vad avser fråga fem där du undrar orosanmälningar. Polis och socialtjänst har två vitt skilda uppdrag. Vem som helst som får en oro för en annan människa kan göra en orosanmälan till socialtjänsten. Socialtjänsten har då till uppgift att ta reda på, genom en utredning, om det kan finnas behov av stöd och insatser. Polisen har till uppgift att utreda om det begåtts ett brott.
  
När du skriver stödperson uppfattar vi det som att du menar en kontaktperson. En kontaktperson ansöker du om hos socialtjänsten där du bor. En kontaktperson skall fungera som ett personligt stöd för dig, det kan handla om hjälp i kontakt med myndigheter eller hjälp för att kunna bryta isolering.  
Vi hoppas att du har fått svar på dina frågor. 

Vänligen  
Soctanterna