Jag Behöver Alls Hjälp Umgänge

Postat: 2010-02-14 22:42

hej jag har förlorat umgänge om min son pgv ingenting är det acceptabelt? jag förlorat min son och mår jätte dåligt vet inte vad ska jag göra eller ska jag ta livet av mig ja så vill dem hovrätten

aihaimaiti

Kommentarer

Postat: 2010-02-15 14:15

Hej

Vi förstår att det inte är lätt att gå igenom det som du nu går igenom och mår du så pass dåligt att du har tankar på att försöka ta ditt liv bör du snarast möjligt ta kontakt med de personer som är till för att hjälpa dig. Din husläkare eller en psykiatrisk öppenvårdsmottagning kan ge dig professionell hjälp. I Malmö finns de psykiatriska öppenvårdsmottagningarna på Drottninggatan 1D, telefon 040- 33 53 00 och på Fosievägen 15, telefon 040- 33 26 15. Tänk på att alla läkare har tystnadsplikt och att första steget bort från svårigheterna kan vara att prata med någon om problemen.

Du kan även kontakta kriscentrum för män på telefon 040-97 06 07. De kan bland annat hjälpa till när man befinner sig i en livskris, har problem i samband med en separation eller skilsmässa och vid svårigheter i föräldraskapet.

Mår man dåligt och känner att man behöver prata med någon kan man även kontakta Nationella Hjälplinjen. Hjälplinjen är en jourtelefon för människor i psykisk kris eller i andra svåra livssituationer. De erbjuder professionellt, anonymt och kostnadsfritt stöd och hänvisning. Man når dem på telefon 020-22 00 60 och de har öppet mellan 13.00–22.00

När det sedan kommer till din umgängesrätt så skulle vi rekommendera dig att kontakta Familjerättsbyrån. De kan svara på frågor kring dina rättigheter om umgänge med barnen, vad det finns för olika lösningar och vad du kan göra för att åter få träffa dina barn. Familjerättsbyrån når man på telefon 040-34 52 38 under telefontid 08.00-09.00.

Om inte domen från tingsrätten säger emot, finns det andra sätt via kommunen som du kan umgås med dina barn på. Vi skulle rekommendera dig att ta kontakt med socialtjänsten i den stadsdel som dina barn är skrivna i och lämna in en ansökan. Bland annat kan man ansöka om bistånd till UmGåsen. Det är en verksamhet som till formen fungerar som en öppen förskola där barn och deras förälder leker, pysslar och umgås med varandra i en miljö som stimulerar till positiva möten. De vanligaste besökarna är barn och föräldrar som genomgår eller nyligen genomgått en skilsmässa eller separation, och där en av föräldrarna av olika anledningar förlorat möjligheten till ett fungerande umgänge med sitt barn. Plats på UmGåsen får du som sagt via socialtjänsten i den stadsdel där barnet är skrivet. Vet du inte vilken stadsdel barnet tillhör så kan du ringa till Malmö stads växel på 040-34 10 00.

Återigen skulle vi vilja rekommendera dig att ta kontakt med någon för att prata om din livssituation och om hur du mår. Att samtala med någon utomstående om de problem man har kan göra stor skillnad. När du sedan mår bättre kan det kanske kännas lättare att ta itu med frågan om umgängesrätten.

Hoppas att du fått svar på dina funderingar. Har du fler frågor är du självklart välkommen åter. Lycka till!

Vänligen

Soctanterna

Soctanter