Hur får man hjälp

Hej jag är mamma till en son på 28 år, efter ett turbulent förhållande där han lärde sig att använda narkotika har min sons liv urartat.
Han är självmordsbenägen, han missbrukar droger, är aggressiv och håller sig borta från familjen.
Hur kan jag få hjälp till honom? Det verkar vara som att vi bara väntar på att höra att hans misslyckade självmordsförsök lyckats.

Oroligmamma

Kommentarer

Hej! 

Du beskriver en situation där din son är i behov av hjälp men kanske inte själv vill eller orkar be om det. Att du är orolig för att han ska ta sitt liv är allvarligt.  

Om du eller någon annan i din sons närhet inte kan nå fram till honom så kan du vända dig till socialtjänsten där han bor och anmäla oro för din son.  Vi tänker också att det kan vara viktigt att du själv får stöd. I Malmö finns Öppenvårdshuset Gustav som inte bara erbjuder samtalsbehandling för personer över 18 år som har problem med droger, alkohol eller spelmissbruk, utan även för dig som anhörig. Du når dem på telefonnummer 040-34 91 90 och kan läsa mer om vad de kan erbjuda under länken nedan: 

https://malmo.se/Social---familjefragor/Missbruk--beroende/Oppenvardshus... 

Vi hoppas att du känner att du vet vart du ska vända dig. Om du har fler frågor eller funderingar så kan du vända dig hit igen. 

Vänligen 
Soctanterna 
 

Soctanter