Dålig hemsituation

Hej soctanter på nätet! Jag har det inte så bra ställt hemma då min mamma dricker något så extremt mycket. Vi har alltid så vi klarar oss med hyra el vatten samt mat, (kan hända att vi lever jävligt snävt i mitten av månaden) Jag har varit i kontakt med vuxen psyk och pratat med dom angående min situation. Jag har självmordstankar och vill inte bo hemma längre. Jag undrar om socialen kan hjälpa mig med en akut ungdomslägenhet då min hemsituation inte håller. Jag vet inte ens om mina pengar som ska gå till hyran verkligen går till hyran. Tack på förhand.

Goku

Kommentarer

Hej! 

Du beskriver att du har en ohållbar hemsituation och att du har tankar på att ta ditt liv. Detta är mycket allvarligt. Du skriver också att du sökt hjälp hos psykiatrin och att du aktivt försöker hitta vägar för att hantera din situation vilket är ett viktigt och stort steg i sig. 

För att ansöka om bistånd till boende vänder du dig till socialtjänsten där du bor. I samband med denna kontakt beskriver du hur din situation ser ut och vilken hjälp du är i behov av.  

Även om vi förstår det som att ditt primära behov är att komma hemifrån för att kunna fokusera på din framtid och ditt mående så kan det vara skönt att veta att det även finns möjlighet att prata med någon professionell om din nuvarande situation. I Malmö finns Öppenvårdshuset Gustav som erbjuder stöd för personer över 18 år som är anhöriga till personer som har problem med bland annat alkohol. Du kan ringa och prata med dem på telefonnummer 040-34 91 90 och även kanske boka in en tid. Mer information om Öppenvårdshuset Gustav hittar du i länken nedan: 

https://malmo.se/Social---familjefragor/Missbruk--beroende/Oppenvardshus...  

Du kan givetvis även vända dig till exempelvis kurator på din vårdcentral eller om du går i skolan till kurator där. 

Vi hoppas att du fortsätter att söka hjälp och att du fått några tankar om vart du kan vända dig. Om du har fler frågor eller funderingar så är du välkommen att skriva till oss igen. 
 
Vänligen 
Soctanterna 

Soctanter