Tumult Mellan Syskon,Mamma I Mitten

Postat: 2010-03-15 17:29

Hej
allt utspela sig i hemmet,när dotter 18 år och son 23 år kom i slagsmål och min dotter blev offer och min son polisanmäld,vart kan jag vända mig att få stöd och hjälp.Jag vill bara att vi ska kunna umgås normalt igen utan trakasserier och utaggerande.Orolig mamma

bettan

Kommentarer

Postat: 2010-03-16 10:03

Hej

Vi förstår att det inte är lätt att vara förälder och att leva tillsammans under liknande omständigheter är inte heller det särskilt lätt alla gånger men att be om hjälp att reda ut situationen är ett tecken på styrka och visar att det finns en vilja att förändra situationen till det bättre.

Många familjer upplever att de ibland behöver stöd och hjälp för att reda ut saker och ting i deras vardag. Ibland kan det vara svårt att själv hitta utvägar och då kan Malmö Stads Familjerådgivning vara ett alternativ. De vänder sig till familjer som bor i Malmö, i första hand vuxna som har problem i par- eller familjerelationen. De arbetar med att hjälpa till med att finna nya lösningar på problem och konflikter. Ni kan nå dem på telefon 040- 23 84 17 vardagar klockan 11.00 - 12.00. Vill ni läsa mer om dem kan ni ta en titt på:

https://www.malmo.se/Medborgare/Social---familjefragor/Familj-barn-och-un...

En annan sak som kanske kan hjälpa er är familjeterapi. Det är en form av psykoterapi där man arbetar med hela eller delar av familjer för att lösa problem, bemästra svåra livssituationer och komma vidare i kriser. Om ni gör en sökning på familjeterapeuter i Malmö på internet så kommer ni att finna en hel del. Ni kan sedan själva titta igenom dessa för att se om det är någon som passar just er familj. Hos en del av dessa kan man under vissa villkor även få behandlingen subventionerad via vårdavtal med Region Skåne. I så fall gäller det så kallade högkostnadskortet.

Även många kyrkor har lång erfarenhet av familjerådgivning. Känner man sig bekväm med att besöka en kyrka och där tala med en präst kan även detta vara ett sätt att få hjälp. De har även många gånger subventionerade priser för dessa samtal.

Hoppas att du fått svar på din fråga och att du nu vet vart du kan vända dig. Skulle det dyka upp fler frågor eller funderingar så är du välkommen åter. Lycka till!

Vänligen

Soctanterna

Soctanter