Om Han Inte Vill Vara Pappa?

Postat: 2010-06-11 02:42

Hej!

Hur är det om jag skulle bli gravid men han vill inte vara pappa? Han vill inte vara inblandad i barnets uppväxt ingenting. Och jag går med på det att inte säga till någon vem som är pappan.. Vad gäller då? Får man fortfarande samma hjälp från socialen? Kräver myndigheter att det finns en pappa?

Om jag säger; Jag vet inte vem som är pappan, att jag inte minns för jag var full exempel. Får man fortfarande ekonomisk hjälp med barnet? Eller vad händer?

Hoppas ni förstod hur jag menade?

Tack på förhand!

Hanna

Kommentarer

Postat: 2010-06-11 12:52

Hej

Att skaffa barn är ett stort steg och något som bör göras först efter noggrann eftertanke. Inte bara från den ena parten utan också från den andra. Det krävs trots allt två personer för att en kvinna ska kunna bli gravid.

En av alla de saker som man bör ha i åtanke är att barn tar väldigt mycket av ens tid i anspråk. Att vara två personer som kan dela på denna tid underlättar inte bara för föräldrarna utan även för barnet. När barnet sedan blir äldre kommer det med största sannolikhet också vilja veta vem som är deras pappa. Att leva i ovisshet om sitt ursprung och om sina föräldrar kan för vissa barn bli en svår prövning.

Alla gravida som inte kan ge upplysningar om vem fadern är genomgår en så kallad faderskapsutredning. Man blir då kontaktad av familjeenheten på socialtjänsten när barnet är fött och ombedd att komma på ett möte angående faderskapet. Efter detta sätter de igång en utredning för att på så vis ta reda på vem pappan till barnet är.

Vad gäller din ekonomiska situation är det svårt för oss att uttala oss då vi inte har alla detaljer. Är det så att du idag har kontakt med någon som jobbar med försörjningsstöd så skulle vi råda dig att diskutera detta med denna.

Generellt kan man säga att om man lämnar felaktiga uppgifter när det är fråga om försörjningsstöd så blir man om detta upptäcks tvungen att betala tillbaka det bistånd som man har fått på grund av felaktiga uppgifter. Om man medvetet har lurat socialtjänsten betraktas det som ett misstänkt bedrägeri och kan leda till en polisanmälan.

Hoppas att du fått svar på dina frågor annars är du välkommen åter.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter

Postat: 2010-06-12 13:26

Hej!

Tack för svar!

Jag fråga av ren nyfikenhet, för jag ville veta svar på vad som händer i den fråga jag ställde.

Jag gillar verkligen denna sida!
Och fler frågor från mig kommer också!

Postat: 2010-06-14 09:10

Hej

Kul att du gillar sidan. Alla frågor är välkomna och vi ser fram emot att svara på dina övriga frågor.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter