Hjälp

Kan någon hjälpa min dotter hon har för 4 mån sedan fått ett barn då bodde hon tillsammans med barnets pappa
och det fungerade inte och blev värre efterhand. Så min dotter och barnbarn har flyttat hem så länge.Och min dotter ringt på flera ställen och inte fått någon hjälp.
Babyns pappa säger atta han skall ta ut 240 dagar i föräldraledigt. Var gör min dotter då. Kan någon säga vart hon skall vända sig.
en orolig mamma

Inger

Kommentarer

Hej

Ett uppbrott är aldrig lätt och för din dotter att då kunna komma hem till sin mamma och få stöd av dig måste för henne kännas underbart.

Du är dock lite oklar i ditt inlägg så vi har svårt att se exakt vilka frågor det är som du ställer till oss. Är det så att vi har missuppfattat något så hoppas vi att du återkommer så att vi kan reda ut begreppen.

Den första frågan vi tycker oss se är den om din dotters boende. Den frågan får vi ofta och vi svarar oftast samma sak.

Om din dotter inte redan står i bostadskön i Malmö så är det en bra idé för henna att ställa sig i den. Ju tidigare man gör detta desto bättre utgångsläge har man sedan i framtiden för att hitta ett eget boende. Detta gör man på Boplatssyds hemsida:

http://www.boplatssyd.se/Pages/Start.aspx

Utöver detta rekommenderar vi också att man söker lägenheter eller andra former av boende genom exempelvis blocket som man hittar på:

http://www.blocket.se

De är i dagsläget den nättjänsten med det absolut största utbudet av annonser om andrahandsuthyrning, inneboendekontrakt och så vidare. Du kan även ta en titt på Malmö Högskolas hemsida. Där finns det en anslagstavla där det ofta annonseras om lägenheter och inneboendekontrakt. Denna sida finner du på:

http://www.mah.se/Ar-student/Anslagstavla/Bostad-Accomodation/

I Malmö finns det även många mindre hyresvärdar. Dessa kan man titta efter i telefonkatalogen och sedan ringa runt till. Ett annat tips är att sprida ut till vänner och bekanta att du letar efter nytt boende. Många gånger förmedlas bostäder genom kontakter.

Vad gäller föräldraledigheten så har pappan rätt till sina 240 dagar så länge de har gemensam vårdnad. Skulle din dotter istället få ensam vårdnad om barnet så kommer hans 240 dagar att tillfalla henne.

För hjälp kring frågor gällande vårdnaden av barnet bör din dotter kontakta Familjerättsbyrån. De handlägger frågor som gäller bland annat faderskapsanmälan, utredningar kring vårdnad av barn, boende och umgänge och så vidare. För att komma i kontakt med dem och läsa mer om deras arbete följ länken nedan:

http://www.malmo.se/Medborgare/Social---familjefragor/Familj-barn-och-un...

Hoppas att du fått svar på dina frågor och är det så att det kvarstår några frågetecken så är du givetvis välkommen åter så skall vi göra vårt bästa för att reda ut även dessa.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter