Arbete

Jag har haft aktivitetsstöd de senaste åren. Hittade ett kortare vikariat, heltid, dagtid. Blev jätteglad att hitta ett jobb efter flera års arbetslöshet. Efter några veckors anställning lyckades jag få min chef intresserad av s.k nystartsjobb...överrenskommelsen var att jobba heltid både kvälls och dagtid i 1 år. Ifall anställningen inte blir förlängd så får jag i allafall 300 nya a-kassa dagar. När jag berättade denna nyhet till min man så blev han riktigt arg. Vi har en 3-åring tillsammans som går på dagis. Min man är arbetslös och därför har vi bara dagis kl 9-15 varje dag. Han säger att han varken vill eller har ork att ta hand om en 3-åring till kl 20-21 på kvällen. Resultatet har blivit att han gör det men klagar hela tiden då jag kommer hem och han är på dåligt humör. Svarar hela tiden mig med vresig ton. Höjer upp sitt värde som pappa och nedvärderar mig som mamma. Varje dag får jag höra "tänk om jag oxå hittar ett kvällsarbete...vem ska då ta hand om vårt barn?"
När jag kommer hem så han min man låtit vårt barn dra ut alla kastruller och bestick som ligger överallt. All post är rivet. Kläder ligger på golvet. All disk står i en hög. Båda data och tv står på.
Jag går runt med en ständig oro i min mage då han är hemma med vårt barn. Jag känner mig både glad för jobbet och ledsen för min mans omogna beteende.

Jag är rädd att förlora mitt arbete pga jag misstänker att min man förr eller senare kommer inte ställa upp mera på att ta hand om vårt barn. Jag är ledsen att min man inte förstår hur viktigt det är att hyran blir betald och mat finns på bordet. Min man säger att det är bättre om jag slutar jobba och vi ska söka socialbidrag.

Finns det dagis i Malmö som har kvällsöppet? får man ha ett sådant dagis fast vikariatet är bara 1 år? Jag försökt få min man att följa med på både samarbetssamtal och föräldrastöd men han vägrar. Han säger att andra människor kan inte bestämma hur vi lever våra liv.

Sofia

Kommentarer

Hej

Vi förstår att det är en oerhört påfrestande situation för dig och ert barn och vi förstår även den oro som du känner.

Det låter som att din man inte riktigt har förstått vad hans roll som förälder går ut på och samtidigt som att han inte heller har insikt i hur detta påverkar dig och även ert gemensamma barn. Efter vad du beskriver i ditt inlägg så förstår vi även att du tidigare har försökt att få med din man på olika former av samtal och att han vägrar till detta. Vi förstår att det är svårt för dig men skulle det vara så att han ändrar sig på den punkten så skulle vi rekommendera att du kontaktar Familjerådgivningen. Läs mer om hur de kan hjälpa er och se deras kontaktuppgifter på:

http://www.malmo.se/Medborgare/Social---familjefragor/Familj-barn-och-un...

Skulle det vara så att du känner att du behöver tala med någon om just din situation i ert förhållande och i din roll som mamma. Många gånger finns det speciella socialrådgivare som kan hjälpa till och stötta när man känner ett behov av detta. Det allra bästa är då att du hör av dig till Barn och familjeenheten i din stadsdel för att höra efter vad just de kan erbjuda. Detta då det kan se lite olika ut mellan de olika stadsdelarna. Du når dem enklast genom att ringa Malmö stads växel på telefonnummer 040 – 34 10 00.

Vad gäller frågan om kvällsöppna dagis så är det allra bästa att du hör av dig per telefon till de som är ansvariga för dessa i just din stadsdel. Detta för att på bästa sätt få aktuell information om regler, kötider och ytterligare relevant fakta. Du når dessa på telefonnummer:

Centrum, Ann Åkesson 040-34 53 41
Husie, Christina Norlander 040-34 62 11
Fosie, Ann-Christin Åkesson 040-34 72 47
Hyllie, Gullbritt Thoren 040-34 61 08
Limhamn - Bunkeflo Carina Nilsson 040-34 67 53
Kirseberg, Kerstin Bohlin 040-34 29 26
Oxie, Per Hållö 040-34 48 11
Rosengård, Jytte Lindborg 040-34 53 66
Södra Innerstaden, Marita Nilsson 040-34 68 29
Västra Innerstaden, Agneta Ericsson 040-34 67 91

Hoppas att du fått svar på din fråga och att din och ditt barns situation löser sig

Vänligen

Soctanterna

Soctanter