avvikit från sjukhus, LVM?

Efter en överdos metadon i kombination med alkohol tillkallades ambulans. De väckte mig med naloxon och sa att jag var tvungen att följa med till sjukhuset. Jag åkte med dem. Hamnade på akuten helt vaken tack vare naloxonet. EKG etc inte helt bra och inte så bra värden. De ville behålla mig där. Jag vägrade identifiera mig så de har inte min identitet. Det var en allvarlig överdos. När ambulansen kom var jag död. Behövdes bla hlr naloxon både i nässpray o i spruta. När jag sa att jag skulle gå hotade de med lpt. Jag avvek när jag skulle flyttas till mava. Är orolig för en lvm-anmälan men de hade aldrig min identitet. Kan jag vara säker på att de inte vet vem jag är? Om jag möter dem igen på sjukhuset kan jag då bli anmäld för det som hänt i efterhand? Tack på förhand

diana

Kommentarer

Hej!

Utifrån vad du skriver är du orolig för att sjukvården ska göra en LVM anmälan med anledning av att du tagit en överdos.

Du skriver själv att det var en allvarlig överdos och att dina värden inte var bra, samt att sjukvården ville lägga in dig för behandling. Vi vill råda dig att tänka på ditt liv och hälsa och vilka konsekvenser ditt missbruk kan leda till.

Det framgår av ditt brev att du inte identifierade dig vid sjukhusbesöket, och vi utgår från att du då fått ett reservnummer istället vid ditt besök vid sjukhuset.
På din fråga om du kan vara säker på att de inte vet vem du är då du inte identifierat dig går inte riktigt att besvara. En anledning som kan fastställa din identitet kan vara om du är välkänd och att någon kunnat identifiera dig utifrån det.

Om du blivit identifierad och socialtjänsten mottaget en LVM anmälan och då inleder en utredning enligt LVM kommer du att bli kontaktad av socialtjänsten för medverkan i utredningen. Om du av någon anledning blivit identifierad vid besöket i sjukvården kan ditt besök tas med i en sammantagen bedömning vid en eventuell LVM anmälan från sjukvården.

Vi kan inte närmre besvara din fråga men hoppas att du fått vägledning.

Vänligen
Soctanterna

Soctanter