vill vara barn

Hej. Jag hade ensak jag undrade över och vet inte vem jag kan ta det, så jag tänkte att jag kan beskriva det anonymt till er.

Jag haft en katastrofal uppväxt som präglats av fattigdom, sharia diktatoriska föräldrar och mycket ansvarstagande sedan jag var liten.

Idag har jag det mycket bättre trots allt ansvar och längtar inte till denna barndom jag haft eller vill ens minnas det. I nuläget håller jag på med att gå klart en utbildning och ska sedan börja arbeta, samtidigt som jag går kurser och gör mig högskolebehörig till utbildning.

Det som jag dock saknar vill och önska, det är att vara barn från början. Jag önskar att jag kunde födas från början med trygga föräldrar och med den förmågan jag har nu idag för jag hade utnyttjat tiden effektivt. Jag har bara en stor extrem längtan efter det. När jag ser ett barn som har det socialt trygg och omhändertagen känner jag mig mera känslosam inombord och jag får starka önskningar av att vara barn. Det värsta jag tycker jag gjort fel var att vänta tills jag fyller 18, troendes på att alla problemen kommer att lösas när jag blir vuxen.
Det enda som händer i praktiken är att man blir utkastad av sina föräldrar om man inte betala hyran och tar konsekvensen mera konsekvenser för sitt ansvarande.

Jag är nu 23 år och jag fortsätter få sådana där känslor.
Vad kan jag göra?

vvv

Kommentarer

Hej!

Du beskriver en svår uppväxt och vi förstår att din uppväxt har påverkat dig mycket och fortfarande gör så. Att som liten utsättas för exempelvis allt för stort ansvarstagande, fattigdom eller normer och regler som man själv inte förstår eller vill leva efter kan ha stor påverkan på barnets fortsatta utveckling och hälsa och fortsätta att påverka en som vuxen.

Så som du beskriver din situation mår du bättre idag, men tycker att din uppväxt fortfarande påverkar dig negativt. Det finns hjälp att få om man mår dåligt och man har tankar och känslor som man inte kan bearbeta på egen hand.

Vi rekommenderar dig att vända dig till din vårdcentral för att få samtalskontakt via en kurator eller psykolog. Du kan prata med din läkare och berätta om hur du mår och dina tankar. Läkaren kan då ge dig en remiss till en psykolog. På så vis kan du få hjälp att bearbeta dina upplevelser och förhoppningsvis gör det att du mår bättre och kan fokusera på ditt liv här och nu.

Andra sätt att få hjälp är att själv bekosta terapi eller söka hjälp via frivilliga organisationer. Om du studerar finns det ofta en kurator kopplad till skolan som du kan prata med. De högskolor och universitet som har psykologutbildningar erbjuder terapi hos psykologstudenterna. Det är mycket billigare än att gå till en privat psykolog och oftast mycket bra.

Vi önskar dig lycka till!

Vänligen

Soctanterna

Soctanter