Umgängesabotage

HeJ!
jag har en fråga. Min sambo har varit i tingsrätt mot sitt x angående sitt barn. Domen blev att dom skulle ses på något "familjehem" av något slag som min sambo gick med på. MEN meningen var att hon skulle kontakta bla. er och det här familjehemmet men ej gjort det trots att det står i domen. Vad kan min sambo göra än att kontakta sin advokat? borde inte ni kunna göra något då jag anser att denna person inte kan tillgodose deras barns behov då han inte får träffa sin pappa. Det här baret har inte träffat sin pappa på snart två år och saknar sin pappa då denna mamma gjort så här tre gånger innan. Snälla hjälp mig med detta.

madeleine

Kommentarer

Hej

Vi ser att du inom kort har skrivit in två frågor som berör samma ämne och frågor. Vi kommer att publicera och besvara en av dem.

Att gå igenom en vårdnads- och umgängestvist är tufft för alla iblandade. Det är bra att din sambo har fått en dom på att han har rätt till umgänge med sitt barn. I domen ska det stå hur den ska verkställas, det vill säga hur umgänget ska gå till. Vi kan inte utläsa från din fråga hur detta ska ske och därför är det svårt för oss att uttala oss om hur din sambo ska gå vidare. Om han har en advokat är det bra om han börjar i den änden. Han kan prata med sin advokat och berätta att mamman till barnet inte följer Tingsrättens dom och få juridisk hjälp om hur han ska gå vidare för att få domen verkställd. Om han har fått kontaktuppgifter till familjehemmet eller till socialsekreterare inom socialtjänsten kan han också kontakta dem och be om råd och förhöra sig om och hur de eventuellt kan hjälpa honom.

Han kan komma i kontakt med Individ- och familjeomsorgen i sin stadsdel genom att ringa Malmö stads växel på 040-34 10 00 och be om att få bli kopplad till de som arbetar med barn- och familjefrågor.

Din sambo kan även ringa till Tingsrätten i Malmö och fråga dem om hur han ska gå vidare då en part i ett mål inte följer domen. Tänk bara på att domstolen inte kan ge juridisk rådgivning eller berätta hur en rättsregel tillämpas i enskilda fall. Detta för att domstolen ska vara objektiv och opartisk. Kontaktinformation till Tingrätten kan du hitta här:

https://www.malmotingsratt.domstol.se/templates/DV_ContactInfo____11937.aspx

Hoppas att du har fått svar på din fråga, annars är du välkommen åter.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter