Min son randalerar

Min son är snart 18 har slagit sönder våran lägenhet slagit sina syskon vi har blivit utkastade av hyresvärden hur kan jag bli av med denna sonen han kommer hem 6 på morgonen helt hög på vet inte vad
Vad ska jag göra hur ska jag gå till väga

Fanny

Kommentarer

Hej!

Vi förstår att du/din familj befinner er i en mycket besvärlig situation.

Enligt Föräldrabalken (7 kap. 1 §) är föräldrar endast försörjningsskyldiga för sina barn tills de fyller 18 år (om de inte fortfarande går i skolan, då gäller skyldigheten t.o.m. 21 år).

Att komma till den punkten då man känner att man måste få sitt myndiga barn att flytta hemifrån kan vara fruktansvärt jobbigt. Man kanske känner sig som en ”dålig förälder”. Men till slut så är gränsen helt enkelt nådd, man orkar inte längre. Man behöver göra tydligt för det unga vuxna barnet att hon/han måste flytta.

Om ditt barn vägrar att flytta så begär du avhysning (vräkning) hos kronofogdemyndigheten. Du ansöker genom att fylla i en blankett som du hittar på kronofogdens hemsida.

Vi rekommenderar dig att byta lås och ej lämna ut nyckel till din son.

Du bör också kontakta Socialtjänsten och berätta för dem att du tänker avhysa ditt barn. Det kostar för närvarande cirka 300 kr att begära avhysning. Kronofogden kommer sedan att kontakta ditt barn och sätta igång avhysningsprocessen.

Det kanske känns onaturligt att hantera ditt förhållande med ditt barn på det här sättet, men ibland så finns det inga val. Inga fler vägar att ta. Ingen ork. Det är inget fel med att tänka på dig själv och ditt eget liv. Det betyder inte att du har slutat älska ditt barn.

Vi hoppas du fått hjälp av vårt svar och önskar dig lycka till.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter