Kan inte förstå

Hej det är då här jag har en 3 årig son. Sen i januari har han fått få tall gånger en blåmärke på sin rygg vid ryggraden men som har gått bort. När han föddes så hade han mangolie fläckar på båda låren och en i ryggen oxå de sa att de inte var farligt. Men sen i januari fick han en annan blåmärke i ryggraden de var då jag tog kontakt med vårdcentralen om det blev jätte orolig när han fick näsblod och började klaga över sina knä. Vi fick en tid och de gjorde massa prover och till sist sa de att han har låga antal vita blodkroppar men de ville ha koll på det mer. Så vi fick en tid hos en läkare på vårdcentralen och det första han sa var att han ska koppla in socialen för han tror att vi gör illa honom! Jag blev förlamad av de orden han sa aldrig aldrig i våra liv skulle jag kunna göra illa mina barn! Sa jag till honom och han är bara på förskolan och sen hemma med mig och sin lilla syster så det e helt omöjligt att Någon skulle göra honom illa.. känner mig så dåligt behandlad jag tog min son till vårdcentralen för att jag var orolig för hans hälsa han hade ju så mycket tecken på att han hade lekumi. Och nu påstår de att en mangolie fläck är det jag har skapat när han har fötts med det och det står skrivet oxå jag blir bara så förbannad.

Nora
2018-10-24 10:09

Hej!

Vi kan förstå att du som förälder upplever och känner dig kränkt och ifrågasatt som förälder efter det som har hänt efter besöket hos vårdcentralens läkare.
Läkaren har anmälningsplikt när det finns eller framkommer misstanke om att ett barn kan fara illa, eller framkommit något som ger anledning till oro för ett barn. Anmälningsplikten har tillkommit för att bedömning och eventuell vidare utredning ska göras av socialtjänsten och inte läkaren.

När socialtjänsten mottagit en orosanmälan görs en förhandsbedömning som ska vara klar inom 2 veckor och mynna ut i en bedömning om utredning ska inledas eller ej. Under en förhandsbedömning kallas vårdnadshavare och barn för att socialtjänsten vill inhämta information gällande den oro som inkommit.

En utredning utgår alltid från barnets bästa. Barnets behov av säkerhet, trygghet och omsorg ska var tillgodosett, både nu och på sikt. I utredningen tittar man också på föräldrarnas förmåga och möjlighet att ge barnet allt det behöver för att barnet ska få en trygg uppväxt och utvecklas på bästa sätt.
Vi hoppas att ni i fortsättningen kan känna tillit och ha en bra relation med vårdcentralen för ert barns bästa.

Hoppas att ni har fått svar på era frågor!

Vänligen

Soctanterna