Vem kan hjälpa?

Efter att har vårdat min demenssjuke man i två år, är han nu sedan sex månader på ett demensboende. Så länge han var hemma höll jag mig upprätt. Men sedan jag blivit ensam i vårt gamla hus har jag helt tagit slut. Jag har fått hemska stress -symtom. Har så gott
som helt tappat balansen. Kan inte ens ta mig runt kvarteret på en promenad. Huset med stor trädgård orkar jag inte längre sköta. Jag förstår att jag måste flytta. Men innan dess måste jag ha tag på något ställe där jag kan bo. Jag är 86 år och orkar inte ta tag i allt längre. Dessutom vet jag inte hur jag ska bo? Ska jag söka direkt till ett äldreboende eller finns något annat som är lätt att sköta själv. Det vekar vara väldigt svårt att hitta ett boende. Dessutom vill jag bo i närheten av min man så jag kan besöka honom. Jag har två vuxna döttrar, men de kan tyvärr inte hjälpa till så mycket. Den ena bor 30 mil bort, och den andra mår inte själv så bra.
Så vad kan jag göra? Utbränd och gammal som jag är?
Rådvill

Rådvill

Kommentarer

Hej!
Det låter som du har kämpat mycket och att du lyckades hålla ihop allt ända tills din man kom till ett demensboende. Då kom all stress och slit ikapp dig och nu befinner du dig helt utmattad i en situation som du inte riktigt vet hur du ska ta tag i.

Vi kan ge dig rådet att kontakta biståndshandläggare där du bor. Tillsammans ser ni över hur ditt liv ser ut och vilken form av stöd du behöver. Du kan även diskutera boendeformer med biståndshandläggaren.

Det skulle kunna vara bra om du även kontaktar sjukvården för att se över om du behöver medicinsk hjälp kring balansen och dina stressymptom. Det är inte ovanligt att hamna i en svacka efter att ha kämpat länge med en demenssjuk anhörig. Detta måste du få hjälp med av läkare och du kan vända dig till din vårdcentral. Det finns hjälp att få!

Hoppas svaret gett dig lite vägledning i hur du kan göra för att reda ut din situation. Vi hoppas det ordnar sig till det bästa för dig.

Vänligen
Scotanterna

Soctanter