Jourhem & Kontaktperson

Hej!
Jag och min sambo är sugna på att öppna jourhem så fort vi hittat ett större boende, men under tiden skulle vi vilja bli kontakt personer till 1 eller 2 ungdomar, Var/vem ska vi vända oss till för att bli kontaktperson och jourhem ?

Mvh/// Lafiestas

Lafiesta

Kommentarer

Hej

Kul att höra att ni är intresserade av uppdraget som kontaktperson. För att bli kontaktperson så vänder ni er till socialtjänsten i den stadsdel som ni vill anmäla ert intresse hos. Ni når dem via Malmö stads växel på telefon 34 10 00. Ni kan också läsa mer om uppdraget kontaktperson/kontaktfamilj på nedanstående länk:

http://malmo.se/Medborgare/Social---familjefragor/Familj-barn-och-ungdom...

Efter att ha anmält ert intresse för uppdraget och ni och socialtjänsten är överens om att gå vidare, öppnar man en utredning. Under utredningen begär man bland annat in uppgifter från Polisen, det vill säga belastningsregistret. Ni får också svara på ett antal frågor. Utredningen görs för att bedöma er lämplighet för uppdraget.

Som kontaktperson bör man bland annat vara intresserad och ha tid för andra människor, ha lätt för att skapa kontakt, respektera andra människors olikheter och vara trygg och stabil i sin egen livssituation. Vilken typ av uppdrag ni får sker i samråd med socialtjänsten.

När det gäller jourhem så ansöker man om att få bli detta via Individ och familjeomsorgen i respektive stadsdel. Ni kan ringa Malmö stads växel och be att få bli kopplade till någon som arbetar med rekrytering av jourhem.

Hoppas att ni fått svar på era frågor och lycka till!

Vänligen

Soctanterna

Soctanter