jobba i danmark?

Hej. Jag är snart nyexad socionom, jag undrar om det är en bra eller dålig idé att söka jobb i Köpenhamn? Jag är ju inte jättebra på danska, och är inte heller insatt i Danmarks motsvarigheter till SoL, LSS, LVU osv.

Tack!

Loppan

Kommentarer

Hej!

Ett nytt arbetsliv öppnar sig med en ny utbildning och examen i bagaget. Nu är tiden inne för dina nästa val, var du ska söka arbeten, inriktningar inom ditt område och dessutom rent geografiskt!

Att söka arbete utomlands är, förutom att det är spännande, också en ny utmaning. Precis som du säger har du att lära dig språket, men också lagstiftningen i landet. Det är kanske inte bara ”sociallagarna” utan även andra lagar som du behöver ha ett hum om för att klara ut arbetet.

Det är svårt att säga om det är en bra eller mindre bra idé att söka arbete i Danmark eller något annat land, men du kan ju försöka lista för- och nackdelar för dig själv för att se om det passar dig.

Det finns flera svenskar som arbetar som socionomer i Danmark och vårt förslag är att kontakta arbetsplatser för att få en ”svensk” kontakt eller via sociala medier efterlysa någon med anställning eller erfarenhet från danska arbetsmarknaden inom det sociala yrkesområdet för att förhöra dig om deras erfarenheter för att göra en bedömning om du ska satsa på ett arbete i Danmark eller Sverige först.

Vi önskar dig all lycka till med din examen och ditt nya yrke!

Vänligen

Soctanterna

Soctanter