Affär

hej mitt ex håller på med skumma äffärer. ja vet inte allt han säljer men jag vet att det e bl a. hach o amfetamin och piller och pumpar o kanyler. han gör det även om han har banen hemma eller inte, han tar även upp aktiva personer upp till lägenheten o jag har försötk att få han till att sluta med detta vad ska jag göra?

kajsa

Kommentarer

Hej!

Om vi har förstått dig rätt så har du och din före detta sambo separerat och ni har gemensamma barn. Kanske har ni delad vårdnad om barnen. Vi förstår att är orolig för barnens skull och du gör helt rätt i att försöka ta reda på hur du ska agera och vart du ska vända dig.

Som vårdnadshavare så har man en skyldighet att skydda sitt barn om man gör bedömningen att umgänget med den andre föräldern på något sätt inte är bra för barnet. Om din före detta sambo säljer droger och bjuder in påverkade personer i lägenheten när barnen är där så utgör detta en risk för barnens liv och hälsa. Vårt råd är att du tar kontakt med individ- och familjeomsorgen i den stadsdel där barnen är folkbokförda och gör en anmälan om oro för barn. Nummer till individ- och familjeomsorgen finner du nedan. Fråga efter en person som tar emot anmälningar om barn som far illa. Självklart kan du även göra en anmälan även om det inte skulle vara era gemensamma barn. Vem som helst kan göra en anmälan till socialtjänsten om man är orolig för att ett barn far illa och man kan vara anonym när man ringer.

Centrum: 040- 34 58 70
Husie: 040- 34 62 14
Fosie: 040- 34 57 00
Hyllie: 040- 34 57 76
Limhamn-Bunkeflo: 040- 34 63 35
Kirseberg: 040- 34 60 30
Oxie: 040- 34 38 48
Rosengård: 040- 34 33 69
Södra innerstaden: 040- 34 56 05
Västra innerstaden: 040- 34 49 00

På kvällar, nätter och helger så vänder man sig istället till Social jour på telefonnummer 040- 34 56 78. Till Social jour kan man också vända sig för rådgivning och stödsamtal. Social jour arbetar per telefon, ute på stan och genom hembesök. Man vänder sig hit vid akuta nödsituationer som inte kan vänta till nästa vardag när den ordinarie socialtjänsten har öppet.

Du kan också kontakta polisen på telefonnummer 114 14 och tipsa polisen om den brottsliga verksamhet som ditt ex bedriver. Vid akuta ärenden ringer man 112. Tänk på att du kan vara anonym.

Om du behöver komma i kontakt med någon som är expert på frågor gällande barns vårdnad, boende och umgänge så kan du kontakta familjerättsbyrån. Telefontiden är på vardagar mellan klockan 08.00-09.00 och du når dem på telefonnummer 040 34 52 38.

Om man inte är nöjd med hur vårdnad, boende eller umgänge ser ut så vänder man sig till tingsrätten för att ansöka om stämning. Den förälder som är missnöjd med hur vårdnaden, boendet eller umgänget ser ut får vända sig till tingsrätten för att lägga fram den ändring man anser ska göras. Tingsrätten får då i sin tur fastslå en dom utifrån vad som är bäst för barnet. Mer om detta finner du på:

http://www.malmotingsratt.domstol.se/Familj/Foraldrar-och-barn

Vi hoppas verkligen att du tar de kontakter som behövs för att skydda dina barn. Om du undrar över något mer så tveka inte att höra av dig!

Vänligen

Soctanterna

Soctanter