Vårdnadstvist

Hej!

Jag och min ex-man har en dotter som är 6 år. Vi kan inte komma överrens om vårdnaden och ska upp i tingsrätten. Jag vill ha ensam vårdnad då jag anser att kontinuiteten finns hos mig och dottern har själv uttyckt att det är "roligare hos mamma". Min ex-man vill ha gemensam vårdnad med boendet hos honom.

Nu är frågan om gemensamt boende är det bästa för vår dotter, då vi har lite samarbetssvårigheter. Jag tycker att min ex-man respektlös och lite aggressiv mot mig, men inte mot vår dotter. Vår dotter har dessutom börjat äta mindre och är nedstämd. Jag skulle kunna tänka gemensam vårdnad, men skulle det vara rätt mot dottern med tanke på våra svårigheter? Det intermistiska beslutet gör att vår dotter för tillfället bor hos mig, och har umgämge med sin pappa vartannan helg. Jag hade helst sett att det förblev så.

Är gemensam vårdnad rätt beslut trots våra problem?

/ Lena

Lena

Kommentarer

Hej!

Det låter som jobbig situation och vi förstår att du funderar på vad som är bäst för din dotter.

Vi på Soctanter kan inte säga vad som är bäst eller sämst för din dotter, det är bara du och din ex-man som kan avgöra det. Även om det inte alltid är så lätt. Du skriver inte om ni har kontakt med Familjerättsbyrån i Malmö. Familjerättsbyrån sätter barnet i centrum och erbjuder samarbetssamtal till föräldrar som vill kunna samarbeta bättre om barnen. Telefonnummer 040 - 34 52 38.

Man kan gå in på biblioteket och låna litteratur kring barns utveckling och läsa kring olika teorier om vad som är bäst för barn gällande boende och umgänge.

I nedanstående länk finns lite information du kanske kan ha nytta av:

http://www.gemensam-vardnad.se/artiklar.php?avdelning=Tipsochrad

Precis som du skriver är det ingen lätt situation för någon med en separation, minst av allt för barn. Hoppas du får lite idéer om var du kan hitta mer information som kan hjälpa dig och din dotter.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter