Grannens Barn Gråter

Hej Soctanterna!

Jag råkar bo i ett relativt lyhört hus där en hör sina grannar lite då och då. Dock finns det en grannfamilj som hörs lite mer än de andra. Nästan varje dag hör jag genom väggen ett barn gråta/skrika länge, ihållande och otröstligt. Sådär mycket så att en börjar fundera på vad som händer där på andra sidan. Ibland hör jag också en vuxenröst, oftast en kvinna, skrika på barnet och självklart blir allting mycket värre då. Jag har dock aldrig sett dessa personer eftersom vi inte delar trappuppgång, men oavsett så blir jag ju såklart orolig.

Vad kan jag göra? Jag förstår ju att detta kan ha flera orsaker och det skulle kännas så dumt om jag anmälde familjen till socialen helt i onödan. Samtidigt så vill jag ju agera på något sätt...

Tack för att ni finns!

Gäst

Kommentarer

Hej!

Vi tycker att det är viktigt att vuxna uppmärksammar och bryr sig om barn och det är bra att du reagerar när du hör något som gör dig orolig.

Det är svårt att veta var gränsen går när det gäller barns gråt. Barn gråter olika mycket, och familjer kan vara mer eller mindre högljudda. Vi tycker oss dock förstå att du upplever att dina grannbarns gråt och skrik går utanför vad som kan anses vara normalt.

Du kan vända dig till socialtjänsten där du bor och beskriva situationen för dem. De kan då göra en bedömning om du bör göra en anmälan eller inte. Du kan välja att vara anonym. Om du vill vara anonym så måste du tänka på att inte uppge ditt namn eller din adress. Om du bara vill diskutera saken med en socialsekreterare och inte vill göra en anmälan så är det viktigt att tänka på att inte heller uppge familjens namn eller adress.

För att komma i kontakt med rätt stadsdel i Malmö kan du ringa Malmö Stads växel på telefonnummer 040 - 34 10 00.

Vi hoppas att du har fått lite vägledning kring hur du kan agera.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter