Mamma Ska Flytta

Hej!
Jag är lite orolig.. Idag ringde mina barns mamma.. Vi bor båda i en liten stad som heter mariefred.. Vi har varit separerade 1,5 år och har en dotter på 8 en son på 4.. Hon vill nu flytta till stockholm, men tycker att barnen ska gå kvar i mariefred skolan.. vi ska fortfarande ha delad vårdnad och hon ska skjutsa barnen till skolan när hon har dom.. Min fråga är, om dom idag är skriven hos mamman kan hon flytta och skriva dom i s-holm och sen få för sig att byta skola utan att jag har något att säga om saken. .

En orolig som undrar vad som kan hända i framtiden

En enkel Pappa

Kommentarer

Hej!

Jag förstår att du är orolig över situationen och vad som kan hända dig och dina barn.

Eftersom ni har gemensam vårdnad bestämmer ni gemensamt över barnen även om de är skrivna hos mamman. Mamma kan inte bestämma själv att barnen ska flytta utan du måste lämna ditt godkännande och skriva under flyttningsanmälan.

Det bästa är om du kan prata om din oro med mamman och att ni kommer fram till ett beslut om detta tillsammans. Det är alltid till barnens bästa om föräldrarna kan ha ett bra samarbete vilket du verkar vara öppen för.

När det gäller denna typ av frågor kan du även vända dig till Familjerätten på den ort där du bor. Hoppas du känner att du har blivit hjälpt av svaret.

Vänligen
Soctanterna

Soctanter