Sammarbetsproblem

Hej!

Jag och mitt ex har en son tillsammans som är 7år. Hon och grabben bor i göteborg och jag i Malmö men vi har gemensam vårdnad. Jag både hämtar och lämnar honom vart annan, tredje vecka.

Jag och hans mamma har svårt för att samarbeta, då det mesta ska ske på hennes villkor. Gör det inte de så hotar hon att använda sonen emot mig och min familj. Nu funderar jag på att kontakta familjerätten för jag vet inte vilka alternativ som finns och situationen är ohållbar. Jag känner att det drabbar min son mest. Vi har varit hos familjerätten innan och då kändes det som att dom tog hennes parti.

Som idag så började hon hota genom sms att hon skulle "sluta vara så snäll" genom att vägra möta upp mig på centralen, istället så måste jag åka hem till henne. Hon sa även att jag skulle få träffa honom mindre och även smutskasta min familj inför honom om hon inte fick som hon ville. Och så här är det varje gång om det inte passar henne.

Skulle behöva lite råd från er om hur jag ska gå till väga? Är det bättre att kontakta er eller familjerätten? Vilken familjerätt/sockontor är det som gäller, den min son är skriven på eller i Malmö?

Tack på förhand

Peter

Kommentarer

Hej!

Vi förstår att situationen är jobbig för dig och att du vill ha ett fungerande samarbete med ditt ex och att du månar om din sons bästa.

Eftersom du bor i Malmö förslår vi att du börjar med att kontakta Familjerätten här i Malmö och rådfrågar dem. Familjerättsbyrån sätter barnet i centrum och erbjuder samarbetssamtal till föräldrar som vill kunna samarbeta bättre om barnen. Telefonnummer 040 - 34 52 38. Mer info finns på:

http://www.malmo.se/Medborgare/Social---familjefragor/Familj-barn-och-un...

Hoppas du får hjälp och stöd i din situation och att du och ditt ex hittar en hållbar lösning. Om du har fler frågor är du välkommen att höra av dig igen.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter