Kränkning

Hej jag ska börja att förklara min situation .. Jag är en tjej som är under 18 år och bor med min familj som jag vill inte leva kvar med eftersom jag känner mig att jag inte alls lever ..jag får inte göra något i livet bara att vara hemma och skola ..och eftersom jag hela tiden bråkar med min familj och känner mig kränkt med all deras hot och den dåliga omgivningen jag lever i varje dag ..och jag menar det bokstavligt om jag inte får hjälp att flytta hemifrån och kunna leva mitt liv tar jag livet av mig som jag har redan försökt flera gånger .. Jag läser naturvetenskap och är ganska duktigt i skolan och vill plugga vidare till något vettigt men allt som händer hemma har påverkat mig Mycket och tack för nyttiga lösningar

Anonym

Kommentarer

Hej!

Det låter som du har en mycket jobbig situation, att du inte kan se någon lösning eller utväg för dig och att du till och med funderar på att ta ditt liv.

Att ständigt bråka med familjen och känna det som att de genom hot försöker få dig till att göra något som du inte vill, kan ta livskraften från en. Samtidigt säger du att du studerar och är ganska duktig och vill fortsätta studera, varför det känns som att du egentligen vill leva, men att det ska vara ditt liv du lever.

På den skolan där du går, finns där någon lärare, kurator eller skolsköterska som du har förtroende för? Vi råder dig att kontakta honom eller henne för att få stöd i din situation. Ni kan sedan diskutera vidare kontakter med socialtjänsten för att se vilken hjälp du kan få för att ditt liv och din situation skall bli bättre för dig. Om du inte har någon du känner förtroende på skolan, kan du själv vända till socialtjänsten i din stadsdel eller kommun och bestämma en tid för att diskutera din situation hemma.

Du skriver att du önskar flytta hemifrån, men vi vill bara säga att generellt anser vi att barn skall bo hos sina föräldrar och att man skall försöka få det att fungera hemma. Det kan dock finnas situationer och tillfällen när det inte går, och då får man finna andra lösningar.

Vi hoppas dock att du ska få rätt på din situation och att du ska kunna fortsätta med dina studier med ork och glädje och satsa på din framtid!

Vänligen

Soctanterna

Soctanter