Tonårsdotter

Jag har en dotter på snart 15år som fram tills hon kom i tonåren alltid har varit snäll varm och god. Sen hände någonting, hon blev osams med alla i klassen, började umgås med andra personer som röker och dricker. Hon lyssnar inte på mig, skrattar bara åt mig när jag säger något. Ljuger och tager saker från mig, skolkar från skolan och bryr sig bara om sig själv. Vi bråkar väldigt mycket och situationen är ohållbar hemma. -jag har nått till ett punkt där jag inte orkar med henne och jag känner att jag inte kan få någon rätsida på henne. Jag har gett och gjort allt för henne.
Vi har flyttat från min man, huset, mitt jobb och allt som jag har försökt bygga upp de sista åren har blivit förstörd pga henne. Jag har ingen aning om hur jag går vidare men det gör ont i hjärtat att se vad hon har blivit och det är frustrerande att hon bara skiter i allting. Det känns som hon har blivit helt känslokall och jag förstår inte varför det har blivit så här.
Det sista jag vill är att tag in socialen i detta, men jag vet inte vad jag ska göra?

Pivi

Kommentarer

Hej!

Vi förstår att du är bekymrad och orolig för din dotter. Det låter en jobbig situation för er båda som ni behöver hjälp med att hitta en lösning på. Att vara tonårsförälder är sällan en lätt uppgift. Det låter som att du som förälder behöver något att prata med och bolla tankar och idéer.

Socialtjänsten i den stadsdel du bor har ofta social rådgivning dit man kan vända sig för samtal och rådgivning. Ring Malmö Stads växel på 040 – 34 10 00 och be att bli kopplad till din stadsdel. En del stadsdelar erbjuder COPE-utbildningar för föräldrar. (COPE är en utbildning där föräldrar träffas och delar med sig av sina erfarenheter och kunskaper gällande barn och ungdomar). Du kan lösa mer om vad innebär nedan:

https://www.malmo.se/Medborgare/Social---familjefragor/Familj-barn-och-un...

Om du inte vill vända dig till socialtjänsten finns det något som heter Plattform Malmö. Plattform Malmö har en mottagning som heter Familjeteamet för ungdomar mellan 12 och 21 år och deras föräldrar. Dit kan man vända sig och få hjälp med samtal och inga journaler eller register förs. Kontakta dem på telefon 040-340550Läs mer på:

https://www.malmo.se/Medborgare/Social---familjefragor/Familj-barn-och-un...

Ibland kan skolkuratorn vara till hjälp med samtal och stöd för både dig och din dotter.

Hoppas du och din dotter hittar en hållbar lösning på er situation och att ni kommer vidare. Du är välkommen att höra av dig om du har fler frågor.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter

Hur har det gått för dig och din dotter? Är i samma sits som du fast med en två år yngre dotter. Hur har ni fått hjälp och hur gick ni vidare? Känner precis som du..

Hej!

Det är svårt att klara ut alla situationer själv, och när man hamnar i sådana situationer som ni har beskrivit här, vill man gärna få lite råd och stöd av de som har funnit vägar att hantera det och som kanske också rett ut hela situationen.

Vi publicerar ditt inlägg så får vi se om där finns någon som kan ge någon feedback och stöd till dig, annars finns ju möjligheten för dig och din dotter att kontakta socialtjänsten i din stadsdel eller kommun.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter