Barnmisshandel?

Hej! Jag är 15 år och om ens egen mamma skriver dels massa elaka sms till mig så fort jag är hos min pappa (som hon hatar) att jag valt sida, att jag inte är välkommen hem, att jag är död för henne och massa olika slags kränkningar! Och även när jag är hemma kan hon säga saker som" att hon önskar att hon inte fått mig" att hon har svårt för att älska pappas barn osvosv. Det är bara en liten liten del utav allt tragiskt. Kan man räkna det som barnmisshandel?
Jag har fått jätte mycket problem pga alla dessa kränkningar och är trött på livet...

Anonym

Kommentarer

Hej!

Din situation låter väldigt jobbig. Det måste vara svårt för dig om din mamma håller på så. Om föräldrar är arga på varandra ska de hålla barnen utanför. Vi förstår att du mår dåligt om din mamma kränker dig på det sättet du säger.

Det framkommer inte vem som har vårdnad om dig eller om ni har någon hjälp från socialtjänsten? Det viktiga är att din pappa får veta den informationen så att han kan stödja och hjälpa dig i din situation. En annan ide är att du vänder dig till din skolkurator och berättar vad som händer så kan hon hjälpa till med kontakt till socialtjänsten.

Att en förälder håller på att kränka sitt barn på sättet du beskriver är inte ok. Vi skulle säga att det är psykisk misshandel av barn. Ett barn skall inte behöva råka illa ut för att barnens föräldrar har en konflikt.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter

Min mamma har vårdnaden och pappa vet om allt som har hänt! Socialen är inblandad och polisen, polisen är dock bara inblandad när det gäller olaga hot från min mamma till pappa och så typ "mord försörk". Tragiskt!
Jag vet inte hur jag ska göra, jag har berättat för socialen om allt och de lyssnar, dock finns det ju inte så mycket att göra åt det känner jag eftersom att mamma har varit jätte konstig i hela mitt liv! Hon har gått i terapi ätit tabletter men ingenting tycks hjälpa?
Jag bär på så fruktansvärt mycket inom mig och jag har verkligen ingen att prata med eller någonting de dagar jag ibland blir utslängd från hemmet.
Kan man få kontaktperson eller någonting tror ni om jag pratar med de som jag har på socialen?

Hej!

Det låter som att du har en jobbig situation med din familj. Bra att du har en kontakt inom socialtjänsten som du har berättat din historia för. Samtidigt är precis som du skriver en pågående situation där du behöver stöd och samtal kring hur du ska hantera allt du bär på inom dig.

Du skriver inte hur gammal du är men vi utgår ifrån att du är under 18 år. Det låter allvarligt om du blir hotat eller utslängd hemifrån. Kanske kan du prata med båda dina föräldrar och berätta hur du känner det. Vi tycker också att du ska berätta hur du känner och vad som hänt för den socialsektretare du har kontakt med och prata kring hur du ska göra i dessa lägen.

Gällande kontaktperson så kan du ansöka om detta hos din socialsekreterare. Det kan ibland ta tid eller vara svårt att hitta en lämplig kontaktperson. Det du kan göra istället eller under tiden är att ta kontakt med Familjeteamet på Plattform Malmö 040-34 05 50 eller läsa mer nedan:

http://www.malmo.se/Medborgare/Social---familjefragor/Familj-barn-och-un...

Familjeteamet är en verksamhet för hela Malmö och vänder sig till ungdomar och deras föräldrar. Dit kan man komma på samtal antingen ensam eller med sina föräldrar. Samtalen kostar inget och inom två veckor efter att du kontaktat dem ska du ha fått en tid.

Hoppas du får stöd och hjälp så att inte behöver gå och bära på allt det här ensam. Om du har fler frågor är du välkommen att höra av dig igen.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter

jag har 2 soctanter.men jag har för två år sedan varit med om att Mamma har bråkat.Pappa varit jätte-full.Själv är jag 11 år

Hej!

Vi förstår att du tycker det är svårt och har det jobbigt när mamma och pappa bråkar eller är fulla.
Om man är ledsen och känner sig ensam är det bra att han någon vuxen att prata med. Har du någon i din närhet du kan prata med och berätta hur du känner eller hur du har det?

Annars är kuratorn på skolan en bra vuxenkontakt dit man kan gå och prata om sina tankar och känslor. Kanske finns det någon bra lärare på skolan som du tycker om och kan prata med?

Hoppas att vi kunnat hjälpa dig en bit på vägen och att du kan vända dig till någon vuxen som kan stötta och hjälpa dig.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter