Grannar, Misshandel, Barn

Hej,

Jag bor i en lägenhet och mina grannar vägg i vägg med mig är ibland rätt lyhörda. De har tillsammans en liten son på några månader och ibland bor även en äldre son till mamman hos dem.

Ikväll hörde jag hur kvinnan kom ut i trappan och skrek hjälp, släpp mig mm.

Jag sprang upp för att titta vad som hände och ser genom titthålet att kvinnan har barnet i en sele på magen medan en annan person håller fast henne medan mannen, pappan till lilla barnet, skriker åt kvinnan. Säger att han ska döda henne, att hon inte får gå iväg utan honom, skriker fuck you ett flertal gånger.

Jag har alltid trott att om jag hamnar i en liknande situation, att jag skulle springa ut och hjälpa till men jag bara stelnade och vågade inte öppna dörren och fråga om de behövde hjälp.

Nu känns det väldigt jobbigt eftersom jag inte vet vad som händer, om kvinnan misshandlas eller om barnet far illa. Vad är den rätta vägen att gå? Polisen? anmälan till soc.?
Inte göra någonting....?

Linda

Kommentarer

Hej

Situationen hos dina grannar låter inte alls bra. Framförallt att det är ett spädbarn mitt i detta. Det är alltid svårt som medborgare att veta hur man skall agera i sådanhär situationer. Det är allvarligt att uttrycka hot om att döda en person. Vi skulle råda dig till att ta en kontakt med polisen och berätta om händelsen. Sedan får polisen göra en bedömning utifrån det du bevittnat.

Vi tycker även att du skall göra en anmälan till socialtjänsten då barnet kan fara illa i situationen hemma. När du lämnar anmälan till myndigheter kan du välja om du vill berätta vem du är eller om du vill vara anonym.

Du når Polisen på tfn: 114 14

Till socialtjänsten skall du vända dig till den stadsdel där händelsen utspelats. Är du osäker på vilken stadsdel det är kan du rådfråga via Malmö stads växel på tfn: 040-34 10 00.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter