Religion

Hej! jag är religiös men ibland känns det helt jobbigt att folk frågar hela tiden i skolan vilken religion man tror på eller så.. Grejen den är att mina föräldrar är ursprungligen från Irak och vi är inte muslimer så folk blir typ förvånade och säger ''WOOW'' jag trodde ju att du var muslim du kommer ju från Irak? Hur kan du inte vara muslim då? Sen måste dem fortsätta fråga om andra saker tillexepmpel om vad man får äta vad man inte får äta firar ni det och firar ni detta? AAAAHH jag blir helt trött på det alltså ibland blir jag helt vansinnig för det finns samma personer som frågar om och om igen och det är bara såå irriterande! Och det värsta är att VISSA personer som är utländska muslimer.. Jag menar inte att vara dum eller så jag är ju också utländsk och har massor av muslimska vänner! När jag ska till matsalen för att äta mellanmål och bestämmer sig för att ta en macka med skinka på så händer samma sak nästan heelaa tiden jo just det ''ÄR DU GRIIS?'' ''OMG ÄTER DU GRISKÖTT DU ÄR JU IRAKIER??!!'' ''MEEN UUEE DU ÄTER GRISKÖTT!!''

ALLTSÅ SERIÖST FÖR DET FÖRSTA SÅ ÄR JAG INGEN GRIS OM DET ÄR NÅGON HÄR SOM ÄR EN GRIS SÅ ÄR DET DU FÖR DU FRÅGAR EN HELA TIDEN VAFAN BESTÄMMER DU VAD JAG SKA ÄTA ELLER VAD?? FÖR DET ANDRA VEM I HELA FRIDEN HAR SAGT ATT EN IRAKIER INTE KAN ÄTA GRISKÖTT?!! OCH FÖR DET TREDJE DET ÄR INTE BARA JAG SOM ÄTER GRISKÖTT!!?

jag förstår inte varför barn ska bry sig så mycket om sånt överhuvudtaget? jag menar man kan ju vara nyfiken och så men snälla..

jag tror inte att det finns nåt att göra åt det men om det finns nåt tips som man kan göra för att få folk att sluta så snälla tipsa.. ja ville bara få det ur mig iaf skulle uppskatta om man fick svar även om det inte skulle finnas nån lösning..

Sandra

Kommentarer

Hej!

Det låter inte allt för roligt att folk hela tiden antar saker om dig som inte stämmer. Vi kan tänka oss att det är frustrerande för dig. Människor är som du säger nyfikna men det kan ju finnas gränser för hur nyfiken man skall vara. Du har också rätt i att barn skall få vara barn och bara bry sig om det, det är ju dock bra att det finns en nyfikenhet på andra religioner och kulturer.

Det är som du säger svårt att göra något åt situationen. Av erfarenhet kan vi säga att när människor upplever att någon reagerar på saker som sägs till dem så blir det oftast roligare att fortsätta. Så försök att ignorera dessa människor och dölja att du blir frustrerad eller arg. Vill du bemöta det mer så ta det lugnt, du kan exempelvis vända på det och fråga om personen har förutfattade meningar om hur personer ser ut eller deras ursprung och vad de skall äta. Eller att de kanske behöver läsa på om religionen i ett land för att få en bättre kunskap. Blir det för jobbigt i skolan så att det känns som mobbing skall en elev alltid ta upp detta med sin lärare för det är inte ok.

Hoppas du fick något som kan vara till hjälp för dig.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter