Mamma Bestämmer?

Hejsan jag blir 17 år i April och bor med ensam med min mamma. Det är såhär att jag tidigare var tillsammans med en f.d missbrukare(under vårat förhållande var han nykter) När vi lämnade varandra för ca en månad sen drack han tre öl endast för att han ville åka in på behandlingshem och kunna ''börja ett nytt liv'' utan mig. Men nu har vi börjat prata igen och det ser ut som vi kommer bli tillsammans igen. Vi älskar veerkligen varandra och var tillsammans 18 månader sist. problemet är att min mamma säger att jag inte FÅR bli tillsammans ed honom sålänge jag bor här, har hon rätt att bestämma det när jag är 17 år?

Gäst

Kommentarer

Hej!

Det låter som din mamma är mån om dig och vill att du ska ha det bra. Det är ju föräldrarnas roll att se till barnens bästa och skydda dem mot olämpliga saker och miljöer.

Din mamma kan inte bestämma vem du har eller inte har ett förhållande med. Hon kan ju däremot bestämma vem som får komma hem till er och vilka regler som gäller i ert hem.

Vårt tips är att du och din mamma försöker prata med varandra. Antingen ensamma eller tar hjälp av någon utomstående. Malmö Stad har en verksamhet som heter Plattform Malmö. Dit kan ungdomar med eller utan sina föräldrar komma på samtal. För mer information gå in på:

http://www.malmo.se/Medborgare/Social---familjefragor/Familj-barn-och-un...

Vi hoppas att du och din mamma kan hitta en lösning som fungerar för er båda. Om du har fler frågor är du välkommen att höra av dig igen.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter