Barnens Vilja Vid Skilsmässa

Undrar bara om det finns ålder på barnen för att de själva ska få bestämma vart de vill bo och hur de vill umgås med den andre föräldern?

Undrar också en helt annan sak, om ni inte skulle kunna ha ett öppet forum, känns som om många som skriver här skulle vilja ha en längre diskussion och möjlighet till svar från andra. Bara en liten tanke...

Tack för en bra sida!

Gäst

Kommentarer

Hej!

Nej, det finns inte någon speciell ålder utan det står i lagen att barnets vilja ska beaktas med hänsyn till dess ålder och mognad. Ju äldre barnet blir desto större betydelse får deras egen vilja.

Barnets vilja väger oftast tungt om inte annat talar emot. Men det beror naturligtvis också på om det barnet vill, kan bedömas vara det bästa för barnet.

Vi ska ta upp och diskutera ditt förslag om att ha ett öppet forum.

Vi blir väldigt glada och känner oss uppmuntrade av att du tycker att soctanterna är en bra sida.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter

Hej anonyma Gäst,

Jag vet inte vilken situation du befinner dig i, men kanske är ditt barn för ungt för att själv kunna uttrycka vad han/hon vill. Jag vill bara varna för att du försöker skydda ditt barn från växelvis boende utifrån perspektivet med samma dagliga rutiner för henne/honom. Det kommer att generera misstänksamhet om ditt motiv från alla inblandade, och ditt barn kommer med ännu större säkerhet att landa i en 50-50 boende oavsett hur barnet mår av det. Jag blev varnad för det av en advokat och har sedan tyvärr upplevt att advokaten hade rätt i det antagandet. Formellt heter det att det är barnets behov som styr, men det är i realiteten rättviseperspektivet mellan föräldrarna som styr starkast och ditt barn kan bli straffat för om du försöker hävda annat.

Hoppas verkligen att ni hittar den bästa lösningen för ditt barn.
NN