Dokumentation Under Vårdnadsfrågan

Vid en utredning angående vårdnadsfråga missuppfattade den ena socialsekreteraren vad jag sa, jag kom på det senare vid ett annat möte.Frågan var att familjen skulle på semester och om jag skulle kunna ta barnbarnet, hon bor hos mig, fritt från skolan, om skolan hade börjat. Hon uppfattade som om att jag inte kunde åka pga att honom kanske hade börjat skolan och hon föreslog att pappan då kanske kunde ha henne. Pappan har inte varit närvarande så mycket under åren. Nu skrev jag till dem och sa att jag gärna ville ha ett utdrag vad som hade sagts under vårt möte, det var jag och två socialsekreterare. Ville se att inte fler missuppfattningar fanns där, jag vågar inte säga så mycket nu efter detta.Men tydligen går det inte för att pappans står som tillfällig vårdnadshavare. Stämmer detta?

Mamma

Kommentarer

Hej!

Om vi förstått rätt så gäller detta ditt barnbarn och att det pågår någon form av utredning om var barnen ska bo och du blev tillfrågad om barnet tillfälligt kunde bo hos dig.
Ibland sker det tyvärr missuppfattningar som har stor betydelse. Du har naturligtvis rätt av att ta del av det som du samtalat med utredarna om så att du har möjlighet att rätta till eventuella missuppfattningar.

Nu känner vi naturligtvis inte till bakgrund till varför en utredning pågår men det är nästan alltid viktigt att de vuxna som har betydelse för barnen finns med och kan berätta/framföra vad man tror eller vet är bäst för just dessa barn. Om du inte har berättat för utredarna att du är orolig för att bli missuppfattad igen så kanske det är en bra ide att göra det. För att försöka förhindra att du i fortsättningen kan råka ut för det igen så kan du till exempel be utredarna att, i slutet på mötet, berätta vad de tycker att ni kommit överens om eller säga till dem att du vill läsa det som de skrivit om dagens möte.

Hoppas att detta kan vara till hjälp för dig och att du får tillbaka förtroendet för socialtjänsten.

Vänligen
Soctanterna

Soctanter