Kan Han Kasta Ut Oss

Min sambo står på kontraktet av vår hyreslägenhet, han har sagt upp lägenheten nu för att han vill ställa mig och barnen på gatan. Han vet att jag har skulder och får problem med att få ny bostad.nu hotar han även med att han kan kasta ut oss innan uppsägningstiden är slut, om jag inte följer hans regler.. Han har misshandlat mig fysisk och pysisk mest psykisk.. Vad kan jag göra. har ingen som jag kan bo hos med barnen lr vara hos under en natt

tess

Kommentarer

Hej!
Vi förstår av det du skriver att du befinner dig i en svår situation, att du är utsatt både för fysik och psykisk misshandel och att din sambo hotar med att kasta ut dig och barnen från bostaden.

Ingen ska behöva tolerera att bli utsatt för någon form av misshandel eller kränkning. Enligt svensk lag är det straffbart att fysiskt eller psykiskt kränka eller misshandla en person.

Det låter väldigt oroväckande när du skriver att du har barn som lever med er, även om barnen inte blir utsatta för fysik misshandel så tar barn skada av att uppleva våld.

Om du vill ha stöd och hjälp kan du vända dig till Kriscentrums Samtalsmottagningen i Malmö som vänder sig till den som lever eller har levt i en destruktiv situation.
Där erbjuds rådgivning, krisbearbetning och behandling för den som utsatts för våld, hot eller kränkningar av närstående.

Kriscentrum finns på Gasverksgatan20.Rådgivning och tidsbokning tel.040-97 06 07

Kriscentrum har en jourtelefon som du också kan vända dig till tel 040 29 09 99

När det gäller bostaden så är ju lagar och regler en sak medan verkligheten kan te sig helt annorlunda. Om du känner dig hotad så kanske du måste överväga om du ska stanna kvar?

Uppsägningen av bostaden har stor betydelse i relation till fastighetsägaren. Fastighetsägaren kan hävda att den gäller.

Du kan ha en övertaganderätt av bostaden genom bodelning. Om makarna tvistar om fördelning av lägenheten kan de få bodelningen prövad av tingsrätten.
Men det är ett problem att uppsägning redan skett.

Du har rätt att vistas i lägenheten under uppsägningstiden om den varit er gemensamma bostad.

Du skulle kunna vädja till hyresvärdens goda sida, förklara situationen och se om du kan få ta över hyresavtalet.

Du kan alltid vända dig till socialtjänsten i den stadsdel där du bor för att få hjälp och stöd både i den akuta situationen och på längre sikt, du kan ringa till växeln i Malmö kommun på tel. 34 10 00 så hjälper de dig med att komma till din stadsdel.

Vänligen!

Soctanterna

Soctanter