Brev hem efter fyllecell

Hej! Blev omhändertagen i fredags av polisen och fick sova i fyllecell, inte för att jag var för full utan för att jag inte fick komma in på en klubb där mina vänner redan var och jag började diskutera med vakterna, dem kallade dit polisen och jag blev omhändertagen. Min fråga är: måste man få brev hem efter detta eller finns det någon man kan ringa och säga att man har lärt sig sin läxa för det har jag verkligen, kommer aldrig upprepas igen!
Tacksam för snabbt svar

Fundersam Person

Kommentarer

Hej!

Att bli omhändertagen och på så sätt fråntagen sin möjlighet att själv bestämma om sig och sin person är ett stort ingrepp i ens integritet. Vi förstår av din fråga att det varit en erfarenhet som du har lärt dig av.

När man blir omhändertagen enligt LOB (Lag om omhändertagande av berusade personer mm) av polis, meddelas socialtjänsten i kommunen där du bor (är folkbokförd) av polisen att ett sådant ingrepp är gjort.

Socialtjänsten i kommunen har ett ansvar för att de personer som bor och vistas där, får råd och stöd i sin situation och eventuellt hjälp för sitt missbruk. I samband med att kommunen får information att ett ingripande har gjorts med anledning av att personen inte kunnat ta hand om sig själv eller utgjort en fara för sig själv eller någon annan på grund av alkoholdrycker eller annat berusningsmedel, skickas ett brev för att informera att det finns hjälp och stöd att få.

För att inte få hem ett sådant informationsbrev, kan du kontakta din socialtjänst och prata med dem för att informera dem om händelsen och att du inte är i behov av någon information eller annat råd och stöd.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter