Jag vill ha sommarjobb

Hej jag är 15år och har inga planer för sommaren så undrar om jag kan söka sommarjobb isåfall vart någonstans?

sååya
2016-05-16 16:24

Hej!

Det låter som en smart idé att undersöka möjligheten att jobba i sommar. För unga som är 13-15 år så finns det i Malmö något som heter Sommarpraktikprojektet där platserna fördelas via elevhälsoteamet på din skola förutsatt att den är kommunal. Prata med kuratorn eller studievägledaren på din skola för att förhöra dig om det finns någon praktikplats kvar och även om de kan tipsa om andra jobb över sommaren. Att fråga kompisar som fått sommarjobb kan vara ett annat sätt.

Ett tips inför nästa år är Ung i sommar som är praktik mot ersättning som Malmö stad erbjuder. Ung i sommar riktar sig till ungdomar som är födda mellan 1997-2000 så detta bli inte aktuellt förrän nästa år för dig. Det kan vara bra att redan nu veta vad som gäller om du skulle vilja söka till dit inför nästa år, bland annat ska ansökan vara inne redan i mars månad. Du kan läsa mer om Ung i sommar nedan:

https://malmo.se/Foretagande--jobb/Lediga-jobb-i-Malmo-stad/Jobb-for-ung…

Du kan gå runt till olika arbetsplatser och berätta att du är intresserad av att sommarjobba. Kaféer och restauranger är populära när det gäller sommarjobb och här finns det också ett stort behov av tillfällig personal. Många vikariat och feriejobb finns också inom vården. Det är alltid bra att ha ett förberett personligt brev där du berättar vem du är och vilka erfarenheter du har när det gäller arbete. Ibland kan man få chans att lämna dessa handlingar direkt till ansvarig på arbetsplatsen. När du talar med den person som är ansvarig för rekrytering av personal så är det viktigt att det framgår hur gammal du är så att du kan erbjudas de arbetsuppgifter som du faktiskt får utföra.

Lycka till med jobbsökandet!

Vänligen

Soctanterna