Om Man Vill Disutera Med En Man Då?

Postat: 2007-05-30 22:40

Ursäkta men som man och med socialarbetarbakgrund tycker jag att denna sida är gräslig. I moderna tiders genusupplysta tid väljer ni att kalla er soctanter? Vad säger det om att lyfta yrkets professionella status?
Herrreminje - älskar att betala skatt men vill ha liiiite mer seriösa satsningar från min kommun.

DOCK en eloge till att ni ger er ut på nätet! Vi behöver innovativa satsningar här inom socialt arbete!

Gäst

Kommentarer

Postat: 2007-05-31 11:05

Hej,

Du är inte den första som har reagerat negativt på vårt val av namn och troligen inte heller den sista!

Det centrala i vårt projekt är målgruppen vi vänder oss till, inte de yrkesverksamma. Efter många diskussioner kring namnet har vi gjort bedömningen att målgruppen förstår ironin bakom namnet soctanter. Syftet med vårt val av namn är att utmana de traditionella föreställningar som vi är övertygade finns om tjänstemän inom socialtjänsten. Vi vill ge en avdramatiserad bild av socialtjänsten där vi som socialarbetare inte nödvändigtvis behöver framstå som skrämmande och otillgängliga tjänstemän.

Naturligtvis är vi medvetna om att socialarbetare även är män. Vi ser inte benämningen soctant som könsbestämd utan för oss kan soctanten vara en kvinna såväl som en man.

Vi beklagar att du anser dina skattepengar vara bortkastade. För oss är diskussionsforumet en seriös satsning som vi tror och hoppas kan bidra till både ett minskat alkohol- och drogberoende samt en mer positiv inställning till socialtjänsten.

Hälsningar,

Soctanterna

Soctanter

Postat: 2007-05-31 13:56

Ärligt talat. Det är såna som DU som gör att kommunerna hamnar på efterkälken. Inkompetensen svämmar över i kommunalhusen. Kan förstå att det sticker i ögonen när nån annan gör nåt kompetent och bra, och därför måste man klaga på nåt så infantilt som valet av namn? (Vilket jag personligen tycker är ett bra och roligt namn).
Hylla istället dina kollegor som ligger steget före alla andra stadsdelar!
HEJA SOCTANTERNA!

Postat: 2007-06-03 22:08

"I moderna tiders genusupplysta tid..." Vad ska man säga? Att du, med socialarbetarbakgrund, och dessutom som MAN väljer att ens vädra din patetiska ståndpunkt här inne visar BARA på en sak: ditt sinne för humor är nattsvart.

Kanske tillhör den den falang som tror att man når fram till människor genom grå och dassig byråkrati? Nja, om du under din (tidigare?) tid som man i socialtjänsten hade testat på att tala med ungdomar på ungdomars vis, så hade även du insett i detta skede att SOCTANTER är ett lika klockrent namn som det faktiskt låter.

Postat: 2007-06-07 12:37

Kan hålla med om att namnfrågan är underordnad syftet och att syftet är BRA, men därmed inte sagt att det saknar betydelse vad vi kallar oss. "Soctant" får mig att tänka på Prussiluskan och jag köper definitivt INTE att "tant" är en könsneutral benämning. Men om det är den enda invändningen mot ett i övrigt intelligent och kreativt projekt är det väl inget att gå i taket för?

Måste tyvärr konstatera att nivån i genmälena inte känns speciellt inbjudande till vidare diskussioner. Det måtte väl för hundan gå att uttrycka sin åsikt utan att hemfalla till pajkastning?

Postat: 2007-09-24 15:49

Har sånt betydelse det är en bra grej oavsett vad nån kallar sej.Den som har en sån bakgrund borde ha insett att det är klienterna man ska hjälp och inte sin egen fattiga omogna själ. tycker det är jättebra att man anhöriga har någonstans att vända sej.Utan att behöva boka tider och så vidare.Vet inte om det finns överallt inom soc om inte så borde det finnas.Och man borde sprida information om att det finns så att alla får reda på det.