Jobbigt I Skolan

Postat: 2009-01-29 20:31

Hej!

Jag går i en grundskola i Malmö och har en jobbig situation.
Mina lärare klagar jämt på mig och det har hänt att en av dom mobbat mig.
Dom har hela tiden möten med mig och mina föräldrar för att prata om att jag är okoncentrerad och störig på lektion.
Men det jag blir arg på är att det är jättemånga andra, till och med värre än mig som stör på lektion och till dom gör dom ingenting för.
Jag hatar att gå till skolan på grund av det här.
Varför dom har just "pekat ut mig" vet jag inte men detta har pågått ganska länge.
Dom uttrycker ganska klart att det är jag som är klassens problem när jag bara pratar någon gång så säger dom t.ex. att jag har skrikit på lektion, varit otrevlig mot lärare o.s.v.
Till och med mina föräldrar har fått nog av skolan och jag vet inte vad jag ska göra.
Men jag tänker på att byta till en annan skola.

Jag är inget problembarn i min klass om ni tror det och jag brukade lite på mina lärare men efter att ha fått nya lärare som bara hackar på mig jämt och stämdigt har jag fått en dålig syn på lärare.

Bert

Kommentarer

Postat: 2009-02-06 10:12

Hej

Det låter som att du har det väldigt tufft och vi är imponerande över att du faktiskt försöker hitta sätt att lösa din situation. En vuxen ska aldrig möta ett barn på ett kränkande sätt, kränkt blir man om någon tillexempel mobbar, du ska inte heller utsättas för kränkande behandling av andra barn.

Vi undrar om du tagit kontakt med kuratorn på din skola, har du inte det ber vi dig att göra det. Det är bra att prata med en vuxen, kuratorn kan stödja dig i din situation och hjälpa dig att hitta lösningar. Det är inte bra för någon att gå runt och må dåligt.

Skolan och alla vuxna som arbetar inom den har en skyldighet att motverka alla former av kränkande behandling och varje skola har en skyldighet att ha en handlingsplan mot mobbning.

Om du bett skolan och dina lärare om hjälp och känne att du inte får den hjälp du behöver på skolan kan du höra av dig till Barn- och elevombudet hos Skolinspektionen, www.skolinspektionen.se.

Om du vill prata med någon och vara anonym kan du ringa eller mejla till BRIS (0200-230230),www.bris.se. Du kan också ringa till Jourhavande Kompis (020-222 444), en telefonjour som är öppen de flesta kvällar.

Vi förstår att du inte vill gå till skolan men det är just det vi uppmanar dig att göra, du ska inte låta någon förstöra din framtid. Om du och din familj inte finner en annan lösningen än att byta skola och börja om på nytt, ska ni kontakta den skola som du vill börja på. Man har rätt att välja skola, villkoret är att det finns plats för dig på den mottagande skolan. Den skola som du lämnar har också ett ansvar att göra en insats enligt vad man kallar ”Likabehandlingslagen”, de kan diskutera frågan och nödvändigheten med att du ska byta skola. Att börja om på nytt kan vara lösningen för dig.

Vi hoppas att det löser sig för dig, glöm inte att skolan är viktig för din framtid. Även om vi vet att det är tungt, jobbigt och tråkigt ibland, måste du kämpa med hjälp av vuxna omkring dig. Har du på något sätt svårt att hänga med i undervisningen är det lika viktigt att du berättar det för din lärare och andra vuxna, så att man kan hitta ett sätt att hjälpa dig.

Lycka till!

Vänligen

Soctanterna

Soctanter