Jobb Som Socionom

Postat: 2009-05-11 00:29

Hej! Jag blir färdig socionom i sommar. Jag har sökt och söker fortfarande jobb men utan resultat. Jag har ingen större erfarenhet, gjorde praktik på arbetsförmedling samt jobbat lite ideellt då och då. Min fråga är kanske irrelevant i detta forumet men hoppas ändå på ett svar. Jag har heller inga kontakter som kan hjälpa mig i mitt jobbsökande. Hur får man en starkare ställning på arbetsmarknaden när man är ung och saknar erfarenhet? Det känns hopplöst.

Isabel

Kommentarer

Postat: 2009-05-14 13:51

Hej

Vi förstår din oro eftersom antalet jobb för socionomer minskar i takt med att den ekonomiska krisen försämras och du är inte ensam i detta. I förstahand vill vi rekommendera dig att ta kontakt med den arbetsgivare som du gjorde praktik hos, många har påbörjat sitt yrkesliv där.

Vi vill uppmana dig att söka alla jobb du kan, korta som långa vikariat, skicka intresseanmälningar till kommuner runt om och andra aktuella organisationer. Påtala att du även kan tänka dig timanställningar, alla anställningar är bra när man saknar erfarenhet.

Ett annat alternativ är att söka jobb i andra delar av Sverige där efterfrågan på socionomer är högre än i Skåne och du har möjlighet att förhandla. Glöm inte söka jobb i Köpenhamn där svenska socionomer är uppskattade för sin kompetens. På följande länk kan du hitta en del jobb som socialarbetare i Köpenhamn: https://job.jobnet.dk/jobbanken/Frame/Frameset.aspx

Lycka till med jobbsökandet och ge inte upp, en dag är det du som anställs!

Vänligen

Soctanterna

Soctanter

Postat: 2009-05-14 14:55

Att få jobb är inte alltid lätt utan erfarenhet. Jag hade inget socionomjobb innan jag fick mitt nuvarande. Jag tog den övriga erfarenhet jag hade, försökte visa hur den skulle kunna vara till nytta. jag sökte hundratals jobb och där jag fick jobb sökte jag en fast tjänst. Jag fick inte denna men en månad senare ringde arbetsplatsen och undrade om jag var intresserad av två månaders vikariat. Detta blev förlängt några gånger till och till slut fick jag en fast tjänst. Utan socionomerfarenhet är det svårt. Rådet är, gå på de intervjuer du erhåller, lyssna efter vad de söker, och försök implementera detta i dina framtida intervjuer. Det är en tuff väg att gå men inte helt omöjlig.

Var inte heller rädd att ringa till olika arbetsplatser. De kanske itne har något ute men det kanske ligger ett kortare vik som behöver tillsättas. Kontakta dina kurskamrater, se om de vet om något ledigt.