Kontaktperson

Postat: 2009-10-14 16:29

hej! Hur blir man en kontaktperson inom socialtjänsten...t ex vid vårdnadstvister etc. Behövs speciell utbildning/bakgrund? var ansöker man om den sortens arbete? tack för svar

Gäst

Kommentarer

Postat: 2009-10-15 09:51

Hej

Kul att höra att det finns personer som är intresserade av uppdraget som kontaktperson. Du vänder dig till socialtjänsten i den stadsdel som du vill anmäla ditt intresse hos. Du når dem via Malmö stads växel på telefon 34 10 00. Du kan också läsa mer om uppdraget kontaktperson/kontakfamilj på malmo.se under samtliga stadsdelar.

Efter att ha anmält ditt intresse för uppdraget och socialtjänsten och du är överens om att gå vidare, öppnar man en utredning. Under utredningen begär man bland annat in uppgifter från Polisen, dvs belastningsregisret. Du får också svara på ett antal frågor. Utredningen görs för att bedöma din lämplighet för uppdraget.

Som kontaktperson bör man bland annat vara intresserad och ha tid för andra människor, ha lätt för att skapa kontakt, respektera andra människors olikheter och vara trygg och stabil i sin egen livssituation.

Vilken typ av uppdrag du får sker i samråd med socialtjänsten.

Lycka till!

Vänligen

Soctanterna

Soctanter