Flytta Utomlands

Postat: 2010-04-20 14:08

Hej jag skulle vilja flytta tillbaka till mitt hemland. Hur gör jag då vart ska jag vända mig till ? jag är på socialen och är arbetslös....om man är på socialen får man några pengar från socialen för att man flyttar tillbaka eller?
liksom för att klara sig i första början och vad hjälper socialen dig med mer när man vill flytta från sverige till sitt hemland?

mvh sandra

sandra

Kommentarer

Postat: 2010-04-20 16:18

Hej

Vi skulle först och främst uppmana dig att ta kontakt med migrationsverket. De jobbar aktivt med att underlätta för flyktingar och andra skyddsbehövande med permanenta uppehållstillstånd som frivilligt vill återvandra till sina hemländer. Hos dem har man bland annat möjlighet att ansöka om bidrag till hemresa och kontantstöd för den första tiden i hemlandet. För ytterligare information och kontaktuppgifter se:

https://www.migrationsverket.se/info/491.html

Vad gäller socialtjänstens eventuella hjälp är det allra bästa att du tar den diskussionen med den handläggare som du har där. Det är dock viktigt att du meddelar dem om att du även kontaktat migrationsverket i samma ärende.

Hoppas att du fått svar på din fråga och att du nu vet hur du skall gå tillväga för att komma vidare. Välkommen åter om det skulle uppstå andra frågor eller funderingar.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter