Socionom

Postat: 2010-05-05 19:25

Vad behöver man egentligen läsa för att jobba som socionom? Alltså jag vet att det finns en sån utbildning men det verar som den siljer sig mellan de olika universiteten.

Will

Kommentarer

Postat: 2010-05-06 09:30

Hej

Vad roligt att du är intresserad av vårt arbete och hur vår utbildning ser ut.

Socionom är en beteckning för en person som har tagit en socionomexamen. Detta gör man efter en yrkesinriktad högskoleutbildning inom socialt arbete.

Utbildningen till socionom omfattar 210 högskolepoäng vilket motsvarar 3,5 år. Den kan ha olika inriktningar. Förutom en allmän inriktning finns bland annat socialpedagogiskt arbete och arbete med äldre och funktionshindrade som valbara specialiseringar. Vilka inriktningar som finns kan se lite olika ut på olika skolor.

Inom den svenska socionomutbildningen ingår bland annat ämnena juridik, psykologi, sociologi och socialt arbete. Man gör även minst en praktikperiod för att på så vis komma i kontakt med arbetslivet och få lära sig av andra erfarna kollegor. Av utbildningens 210 högskolepoäng så är 90 av dessa inom huvudämnet socialt arbete. Detta ger en filosofie kandidatexamen inom socialt arbete och är ett måste för en socionomexamen.

Hoppas att du fått svar på din fråga och välkommen åter om du skulle ha andra funderingar.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter