Fråga

Postat: 2010-05-11 08:38

Hej. jag är från socialhögskolan i lund. undrar vilka synsätt och förklaringsmodeller som präglar ert arbete? hur ser ni på ex missbruk, barn som far illa etc. genom psykodynamisk psykologi eller kognitiv osv? tack /rahima

rahima

Kommentarer

Postat: 2010-05-11 11:10

Hej

Vad roligt att du är intresserad av hur det sociala arbetet ser ut utanför universitetets värld. Vi som jobbar som soctanter på nätet kan dock inte uttala oss i frågan. Dels för att vi har som policy att inte uttala oss om vart vi ställer oss i vissa frågor men också på grund av att vi jobbar med socialrådgivning på nätet och således har en annan approach till de olika frågorna man som aktiv socialarbetare kan komma att ställas inför. Vad du skulle kunna göra är att du hör av dig till socialtjänsten och berättar att du kommer från socialhögskolan och att du gärna skulle intervjua någon socialsekreterare.

Vi välkomnar dock en debatt från andra aktiva socialarbetare, studenter och engagerade medborgare. En sådan skulle med fördel kunna föras på detta diskussionsforum.

Vi ber om ursäkt att vi inte kunde ge dig ett mer uttömmande svar men hoppas att någon annan skribent kan ge dig en del av den information som du efterfrågar.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter