Intrenet Istället Av Telefon

Postat: 2010-05-24 15:19

Inte alla kan vakna upp kl.09 på morgonen för att kunna slå soc.tanten en signal för att få ett besked om sitt pågående ärende..Undrar om stadsdelen vill göra det lättare att få kontakt och lösa ärenden på internet,man slipper även "otrevligheter" och får även tydligare info som inte kan glömmas...

nykolmling

Kommentarer

Postat: 2010-05-25 10:45

Hej

Vi förstår att det många gånger kan vara frustrerande när man försöker komma i kontakt med de som jobbar på socialtjänsten och framförallt till de som har bestämda telefontider. Att vara medborgarna tillgängliga är ett av socialtjänstens mål och att ha en diskussion om hur man kan förbättra detta är alltid viktigt.

Tyvärr kan man dock inte få besked kring sitt ärende genom internet. Detta på grund av de strikta reglerna som finns angående sekretess och den personliga integriteten.

Skulle det dock vara så att man vill ställa en allmän fråga som har med socialtjänsten och dess arbete att göra så är man välkommen att göra detta genom detta forum.

Hoppas att du fått svar på din fråga och välkommen åter om nya frågor eller funderingar skulle dyka upp.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter

Postat: 2010-05-25 12:58

Det går om man vill,FK har ett sådant system som ingen har ingen klagat på i åratal nu.Även CSN har samma system.

Är ni så rädda om integritet få ni anteckna ett avtal med varje individ som vill ha "soc-internettjänst" där han/hon ger upp sina rättigheter om sekrets osv..så ni slipper kritik ..

Postat: 2010-05-25 16:18

Hej

Vad kul att fler personer är intresserade av hur det sociala arbetet skall kunna utvecklas för att på bästa sätt passa in i det moderna samhället.

Vi som jobbar med detta diskussionsforum har inga möjligheter att skapa detta system som ni efterfrågar men vi tar självfallet med oss frågan och kommer ha den i åtanke nästa gång en modernisering inom socialtjänsten diskuteras.

Kom gärna med fler förslag som gör att kommunikationen mellan socialtjänsten och medborgarna kan utvecklas ytterligare.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter