Soctanter

Hejsan. Jag undrar om ni 'soctanter' inte känner er nedvärderade av att bli kallade för just 'soctanter'. Känns som man ogärna pluggar på högskola i 3,5 år för att bli kallad för det. Hur tänkter de manliga 'soctanterna' kring detta?

Mvh

J
2010-12-18 14:36

Hej

Att kalla oss för soctanter är ett sätt att ta ordet tillbaka. Helt enkelt att återerövra ett ord som har getts negativ klang och istället fylla det med något positivt. Vi soctanter känner oss inte nedvärderade av ordet utan ser snarare att vi lyfter ordet och ger det en positiv innebörd i och med den verksamhet som bedrivs.

Tills alldeles nyligen så var den främsta representanten för Soctanter på nätet en man. Därefter var det en man och kvinna som delade på arbetet och för närvarande är det två kvinnor. Att en kvinnlig ändelse på namnet skulle betyda att det sociala arbetet nedvärderas håller vi inte med om. Det finns redan en mängd yrken som har mer eller mindre könsbestämda ändelser på namnen. I stort sett alla som arbetar inom socialtjänsten är idag anställda som socialsekreterare, inom räddningstjänsten är man brandmän och på sjukhuset jobbar sjuksystrarna. Att det skulle vara den manliga eller kvinnliga ändelsen på dessa yrkesgrupper som inverkar på yrkets respekt tror vi inte har någon utmärkande betydelse.

Så länge vårt namn fortsätter att skapa debatt så är det ett sätt att nå ut till våra medborgare. Det är för dem detta diskussionsforum finns och kan vi nå ut till dem genom att använda oss av ett, i somligas ögon, provocerande namn så anser vi att detta är något positivt. Det väsentliga är ändå att diskussionsforumet i slutändan fullgör sitt syfte. Det vill säga att vi hjälper och stödjer våra medborgare och når ut till dem som av en eller annan anledning riskerar att stå utanför vårt samhälle.

Vi hoppas att vi har kunnat ge dig en alternativ förståelse av vårt namn. Har du andra frågor eller tankar så är du välkommen tillbaka.

Vänligen

Soctanterna