Soc.Tant Behöver Hjälp Av Soc.Tant

Om man som soc.sekr inte gör samma bedömning som sin chef efter man ha skrivit och avslutat en utredning.. hur gör man då?

Exempelvis så har jag gjort en annan bedömning än min chef i ett ärende. Jag tycker ju det jag tycker, och jag vet ju att chefen bestämmer i slutändan, men om det händer barnet något vill jag inte stå bakom något som jag inte har bedömt.. chefen har inte varit en del i utredningen eller träffat de inblandade...min chef tycker att jag skall ändra min bedömning.

Är det någon som vet hur man ändå kan få fram sin bedömning? Skriver man den då i utredningen eller i journalen? Om det är svårt att svara på frågan, vart vänder jag mig för att få veta...?

Tack på förhand!

/soc.tanten

Gäst

Kommentarer

Hej

Vi har valt att redigera ditt inlägg något på grund av sekretesskäl. Du ställer en mycket bra och intressant fråga som säkerligen många socialsekreterare brottas med i sitt arbete. Först och främst kan det vara en god idé att diskutera ärendet med dina kollegor och höra dig för hur de agerar i liknande situationer. Att diskutera frågan med din chef är ett annat alternativ. Om du känner att du inte får gehör eller svar på dina frågor av din närmsta chef så kan du vända dig till enhetschefen.

Hoppas att du känner att du vet vart du ska vända dig.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter