Orättvis Skola!

hej
när jag gick i sjuan åkte vi aldrig på utflykt med klassen för att mina lärare sa att vi skulle gör något stort i slutet på nian. Nu går vi i nian och lärarna säger att vi inte ska göra något för att det inte har några pengar medans andra klasser i skolan får åka på läger m.m. till vem ska jag vända mig?

Gäst

Kommentarer

Hej

Utifrån ditt inlägg så förstår vi att du är mycket besviken på att det i nuläget inte ser ut att bli någon större utflykt för din klass. Vi förstår att du vill gå vidare med den här frågan och att du inte nöjer dig med svaret att pengarna är slut. Du verkar vara en driftig person som står på dig när du upplever att något är fel eller orättvist. Det är viktigt att känna till och ta vara på sina rättigheter och att du står upp för det du tror på är något som du kommer att ha nytta av i framtiden.

En väg att gå är att ni i klassen pratar ihop er för att sedan gemensamt konfrontera lärarna. Ni kan kräva ett svar på hur det kan komma sig att pengarna som skulle användas till något trevligt för hela klassen nu är slut. Detta är också något som du skulle kunna diskutera med elevrådsrepresentanterna på skolan.

Du kan även vända dig till rektorn på skolan och framföra din åsikt och även ställa frågan till henne eller honom.

Kanske kan du och dina klasskamrater, med eller utan era lärare, dra igång något projekt för att samla in pengar. En utflykt behöver inte kosta så mycket, det viktiga är ju att ni gör något tillsammans som klass innan ni går vidare.

Hoppas att vårt svar har gett dig några tips på vägen och vi hoppas verkligen att ni får er efterlängtade klassresa.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter