Hjälp Mig Snälla

Hej
Min enda och mest älskade vän dog för ett tag sedan.
Han var bara ett djur men han var den enda jag hade. Nu Har jag ingen. Min mamma förstår inte hur jag mår och blir alltid förbannad när jag försöker säga hur dåligt jag mÅr och min pappa är aldrig hemma och när han är hemma så jobbar han. Jag har en vän i skolan men det enda jag får höra från henne är "din idiot" "jävla kukhuvud" eller någon annan kränkning. Jag är alltid väldigt ledsen och måste gå in och gråta på toa när jag är i skola minst 2 gånger om dagen. i början skadade jag mig själv fysiskt för att det kändes mycket bättre efter det. Men nu bara låtsas vara glad hela tiden så att alla andra ska vara glada. Jag drömmer ofta att jag dör och kommer till min älskade kanin. Det låter löjligt att jag vill dö för en kanin, men för mig var han mer, han var den enda jag hade. Finns det verkligen en himmel? Om jag dör kommer min kanin att vara där och vänta på mig?

Anonym

Kommentarer

Hej!

Att förlora någon eller något som stått en nära, vare sig det handlar om en person eller ett älskat husdjur, kan vara väldigt tungt och sorgen och saknaden dröjer sig ofta kvar länge.
När man känner sig ensam och ledsen så hjälper det ofta om man får prata med någon om sina känslor. Det kan vara en vän, en familjemedlem eller någon vuxen på skolan. Det viktiga är att man får berätta om hur man känner för någon som lyssnar och vill förstå hur man mår. Det är starkt av dig att berätta för oss om hur du känner och det finns saker som du kan göra för att må bättre!

Du skriver att du tidigare skadat dig själv men att du nu istället låtsas som att allt är bra fastän du mår dåligt inuti. Du ska inte låtsas vara glad för någon annans skull och är du ledsen så får du vara ledsen. Du berättar också att din vän ger dig nedsättande kommentarer vilket sårar dig. Det är aldrig okej att kränka en annan person och om du inte vill prata direkt med henne och förklara för henne hur mycket det sårar dig så kan du exempelvis berätta för kuratorn på skolan. Det kan också vara så att du känner förtroende för en lärare och då går det lika bra att vända dig till honom eller henne. Kanske har ni så kallade skolvärdar på din skola som du kan vända dig till eller någon annan form av resurser. Ofta känns det bättre när man fått berätta hur det känns och det blir då lättare att veta hur man ska reagera om det händer igen.

Du berättar att du känner dig ensam och att du inte mår bra och att du även skadat dig själv för att lindra smärtan. Du berättar också att du har försökt prata med din mamma om hur du mår men att hon inte lyssnar eller förstår och att din pappa inte är närvarande. Ungdomar och föräldrar till ungdomar mellan 12-21 år kan vända sig till Plattform Malmö som är en öppen samtalsmottagning. Där kan man få stöd och råd om hur man kan försöka förbättra relationen till sina föräldrar. Saker man kan prata om kan exempelvis vara hur det fungerar i familjen, om skolan eller om relationer med kompisar. Du kan antingen vända dig dit själv eller så kan du göra det tillsammans med dina föräldrar. Telefonnumret dit är 040 - 34 05 50 och du kan också chatta med Plattform Malmö genom att gå in via nedanstående länk:

http://www.malmo.se/Medborgare/Social---familjefragor/Familj-barn-och-un...

Många har någon gång tänkt tanken att man inte orkar leva längre och att det känns hopplöst. Om du har tankar på att ta livet av dig så är detta mycket allvarligt och det är viktigt att du söker hjälp för att få prata om dessa känslor. Du kan exempelvis vända dig till kuratorn på din skola eller så kan du kontakta Ungdomsmottagningen. På Ungdomsmottagningen finns det också möjlighet att skapa en samtalskontakt som kan leda dig till den hjälp som just du behöver. På länken nedan finner du en lista över alla ungdomsmottagningar i landet. Under bokstaven M finner du Malmös mottagningar som du kan klicka dig vidare på för att få mer information:

http://www.umo.se/Ungdomsmottagningar

Du kan också vända dig till BRIS, Barnens rätt i samhället, för att prata med vuxen om din situation. Du kan antingen ringa dit på telefonnummer 116 111, mejla dem eller chatta och det kan handla om precis vad som helst och du är alltid anonym. Om du klickar på länken nedan så kommer du till deras hemsida där du kan skicka mejl och chatta med dem:

http://www.bris.se/?pageID=327`

Om det finns en himmel eller ej kan inte vi svara på men viktigast av allt är att du bär med dig minnena av något du älskade väldigt högt och dessa minnen finns kvar så länge du finns kvar. Vi hoppas verkligen att du vet vart du kan vända dig för att få det stöd och den tröst som du behöver. Du får väldigt gärna höra av dig till oss igen om du undrar över något mer.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter