Någon Som Behöver En Mormor?

Finns det något frivilligarbete där en Mormor/Farmor behövs. Damen i fråga är pensionär, har nyligen mist sin man och känner att ingen behöver henne längre. Visst behövs hon!!!!! Hon har ingen lust med någon hobby men tycker mycket om barn. Vill hjälpa henne att hitta en meningsfylld tillvaro. Har ni något förslag?

Frida

Kommentarer

Hej!

Visst behövs hon! Det finns alldeles säkert många personer och många verksamheter som skulle bli glada över att få träffa henne, och hon skulle definitivt kunna känna sig behövd i många sammanhang.

Frivilligt socialt arbete är populärt och det brukar finnas en hel del uppdrag. Ett sätt att få en god överblick är att besöka Volontärbyråns hemsida. Där finns en uppdragsbank där ni kan se vilka verksamheter som söker hjälp av frivilliga. Vårt tips är att börja där – där finns en hel del uppdrag från verksamheter som riktar sig till just barn.

http://www.volontarbyran.org/

I Malmö pågår ett projekt under namnet Frivilligcentra Malmö. Där kan du som vill bli frivillig bland annat få vägledning och utbildning. Du hittar också lediga uppdrag där (via den andra länken).

http://www.frivilligcentra.se/
http://www.frivillig.se/

Vill ni hellre ta kontakt per telefon går det bra att ringa Frivilligcentra Malmö på 040-14 01 74.

Vi hoppas att våra tips har varit till hjälp, och vi är övertygade om att ni kommer att hitta sammanhang där hon kommer att göra en skillnad.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter